A 50-a aniversare a creării Consiliului Economic și Social din Luxemburg

Consiliul Economic și Social din România a fost invitat să participe la cea de a 50-a aniversare a creării Consiliului Economic și Social din Luxemburg.


Participarea Consiliului Economic și Social din România la cea de a 50-a aniversare a creării Consiliului Economic și Social din Luxemburg
28 ianuarie 2016, LuxemburgConsiliul Economic și Social din România a fost invitat să participe la cea de a 50-a aniversare a creării Consiliului Economic și Social din Luxemburg.

La eveniment au participat domnul Dragoș Mihalache, vicepreședinte, și doamna Eugenia Ștefănescu, director al Direcției de Relații Internaționale și Relații Publice.

Festivitatea avut loc în clădirea Filarmonicii din Luxemburg, în ziua de 28 ianuarie 2016, în prezența Alteței Sale Regale Henric Mare Duce de Luxemburg, a primului ministru al țării, domnul Xavier Bettel, precum și a altor personalități de seamă ale Luxemburgului și a invitaților sosiți din toate colțurile Europei.
            
Doamna Nathalie Reuter, jurnalistă, a condus  acest eveniment, iar muzica a fost oferită de cvartetul Vamaja care a interpretat piese clasice ale unor compozitori  celebri.

Ceremonia s-a desfășurat în limba luxemburgheză, dar a fost asigurată traducerea în limbile franceză și engleză.

Discursul de deschidere a fost susținut de doamna Pascale Toussing, președinta CES-ului din Luxemburg. Au mai luat cuvântul domnul Xavier Bettel, primul ministru al Ducatului și domnul Georges Dassis, președintele Comitetului Economic și Social European, care a susținut un discurs referitor la « Rolul dialogului social și civil în construirea Europei ». A mai luat cuvântul și doamna Marianne Nati-Stoffel, secretar general al CES-ului din Luxemburg, personalitate marcantă a instituției, care și-a închinat o perioadă importantă din carieră dialogului social și instituției care îl promovează.

Toate intervențiile au avut ca subiect evoluția dialogului social din Luxemburg pe perioada celor 50 de ani de existență, importanța acordată CES-ului de către guvern și instituțiile țării, precum și impactul pe care Consiliul luxemburghez l-a avut mereu pe plan internațional.

Pe tot parcursul evenimentului, pe un ecran imens situat în spatele scenei, se derulau imagini ale președinților care și-au adus contribuția la succesul și prestigiul instituției de-a lungul anilor, fotografii și filmări reprezentând evenimente importante, interne și internaționale, care au marcat existența CES-ului luxemburghez.

Seara s-a încheiat cu un dineu oferit în cinstea oaspeților.

Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate