AICESIS Moscow 2015

A delegation representing the Economic and Social Council of Romania, composed of Mr Florian Costache, President of CES, Ion ALBU, Vice President, Octavian Catalin ALBU member and Ms Eugenia Stefanescu, Director, Department of International Relations and Public Relations, attended an international meeting of a AICESIS working group, held in Moscow on 19 to 20 February 2015 at the headquarters of the Civic Chamber of the Russian Federation, Miuskaia Square 7/1, 125993 Moscow (Russia).


AICESIS Moscova 2015[RO] La reuniune au participat domnii Evgheni VELIKHOV, președintele onorific al Camerei Civice a Federației Ruse, Iosif DISKIN, șeful Comisiei de armonizare a relațiilor interetnice și interconfesionale din cadrul Camerei Civice a Federației Ruse, precum și Patrick VENTURINI, secretar general al Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare (AICESIS). Au mai fost prezente delegații reprezentând CES-urile din Algeria, Benin, Grecia, Mali, Mauritania.

Discuțiile, care s-au desfășurat pe parcursul celor două zile de reuniune, au avut ca scop elaborarea unui proiect de raport care are ca temă principală "Capitalul național uman și noi surse de competitivitate națională", care urmează să fie prezentat în cadrul Consiliului de Administrație și al Adunării Generale ale AICESIS ce vor avea loc, în luna septembrie 2015, de asemenea la Moscova.
AICESIS Moscova 2015În deschiderea întâlnirii au luat cuvântul domnii Evgheni Velikhov, Patrick Venturini, precum și șefii delegațiilor prezente. În acest context, dl președinte Florian Costache și-a exprimat bucuria de a se afla la Moscova și de a avea ocazia unei noi întâlniri fructuoase cu colegii din celelalte CES-uri membre ale AICESIS, într-o atmosferă care a devenit amicală. Domnia sa a mulțumit organizatorilor pentru ospitalitatea tradițională rusă și pentru întreaga primire.

Toate delegațiile prezente și-au prezentat punctele de vedere și au făcut propuneri legate de întocmirea acestui raport. CES din România a participat activ la dezbateri prin vocea președintelui sau, Florian Costache, în ambele zile ale reuniunii. Toate intervențiile și punctele de vedere exprimate de CES din România au fost deosebit de apreciate de către participanți, care le-au citat în multe din intervențiile ulterioare. De altfel, toate se vor regăsi în raportul final al AICESIS pe tema menționată.

La sugestia și la invitația domnului Patrick VENTURINI, secretar general al AICESIS, în ziua de 21 februarie 2015, în cursul dimineții, a avut loc o întâlnire între domnia sa și delegația Românei condusă de dl președinte Florian Costache. Cu acest prilej, s-a discutat și s-au analizat  procedurile și modalitatea prin care CES din România poate să preia președinția AICESIS începând din anul 2017, precum și alte probleme legate de organizarea AICESIS.
Dl. Venturini și-a arătat satisfacția și susținerea pentru ca CES-ul român să aplice pentru această funcție în cadrul AICESIS.

«November 2017»
MTWTFSS
   1  2  3  4  5 
 6  7  8  9  10  11  12 
 13  14  15  16  17  18  19 
 20 21  22  23  24  25  26 
 27  28  29  30 


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate