CES Roumanie dans l'investissement du président du CESE à Bruxelles

Une délégation représentée par le Conseil économique et social de la Roumanie, composée de M. Florian Costache, président de la CES, et Mme Eugenia Stefanescu, Directeur du Département des relations internationales et des relations publiques, a été invité par la direction du Comité économique et social européen à participer à la journée 8 octobre 2015 lors de la session d'investiture et discours inaugural du Président nouvellement élu du CESE, M. Georges Dassis. L'événement a eu lieu au Parlement européen, salle Paul Henry Spaak.


Participarea CES România la
reuniunea de învestire a președintelui nou ales al Comitetului Economic și Social European, precum  și la alte întâlniri care au avut cu acest prilej, la sediul Parlamentului European și la sediul CESE, în zilele de 7 și 8 octombrie 2015, la BruxellesCESE Bruxelles 2015
Discursul de învestire al președintelui Georges Dassis, susținut la Parlamentul European, s-a referit, în primul rând, la rolul pe care îl va avea de jucat în continuare Comitetul Economic și Social European într-o Europă atât de tulbure și încercată. În discursul său, domnul Dassis a precizat că mandatul lui va fi pus în slujba cetățenilor europeni și că are intenția de a mobiliza toate forțele societății civile, astfel încât Uniunea Europeană să fie mai atractivă și mai prezentă în viața de zi cu zi a europenilor. În primul rând, sub președinția sa, CESE va avea în vedere reducerea sărăciei extreme, iar investițiile în ocuparea forței de muncă tinere, dar și în proiecte de infrastructură, cercetare și inovare vor fi din ce în ce mai mari. Elementele principale ale discursului președintelui nou ales al CESE s-au referit la coeziunea socială, economică și teritorială, la existența unui plan extraordinar de investiții pentru creștere economică.

În programul său, președintele și-a reiterat angajamentul în favoarea unei Uniuni puternice la nivel global, care trebuie să își apere nu numai interesele economice, ci, mai cu seamă, condițiile sociale și de mediu. UE trebuie să îi primească pe solicitanții de azil și să pună la punct o nouă politică în materie de migrație, bazată pe principiile solidarității și respectării drepturilor omului. Lupta împotriva traficanților de persoane, dusă prin mijlocirea unei cooperări sporite între statele membre, trebuie să fie o parte componentă a acesteia.

Ales cu o majoritate covârșitoare de voturi, dl Georges Dassis este cel de-al 31-lea președinte al Comitetului Economic și Social European, instituție pe care o va coordona alături de cei doi vicepreședinți, dl. Michael Smyth (responsabil cu bugetul) și dl. Gonçalo Lobo Xavier (responsabil cu comunicarea), în perioada 2015-2018.
CESE Bruxelles 2015
Cu prilejul delegației la Bruxelles, reprezentanții CES România au  mai avut o întâlnire, în ziua de 7 octombrie 2015, cu domnul Patrick Venturini, secretar-general al Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare, cu care s-au purtat discuții referitoare la structura actuală și viitoare a AICESIS, la dezvoltarea în perspectivă a Asociației, la rolul de liant între CES-urile din lumea întreagă pe care Asociația ar trebui să îl joace.

În ziua de 8 octombrie, după prânz, delegația CES România s-a mai întâlnit, cu o echipă a CESE formată din doamna Tatiana Adamisova, șefa Unității pentru Relații internaționale cu consiliile economice și sociale naționale, doamna Sonia Calvy și domnul Andreas Berger cu care s-au discutat, în primul rând, detalii în legătură cu organizarea, la București, de către CES România, a Reuniunii anuale a președinților și secretarilor generali ai CES-urilor din UE și CESE.

În după-amiaza zilei de 8 octombrie 2015, delegația României a fost primită de președintele nou ales al CESE, domnul Georges Dassis, în cabinetul acestuia din clădirea Comitetului Economic și Social European. Întâlnirea cu CES România a fost prima întâlnire oficială pe care a avut-o domnul Georges Dassis, în calitatea sa de președinte nou ales al Comitetului Economic și Social European. Au mai fost prezenți  domnii Luis Planas, secretar general, Nicolas Alexopoulos, secretar general adjunct, și doamna Tatiana Adamisova.

Întrevederea s-a desfășurat într-o atmosferă destinsă și relaxată, dar a abordat probleme serioase și actuale care interesează instituțiile reprezentate. În cuvântul său, domnul președinte Florian Costache a precizat că scopul principal al vizitei este consolidarea relațiilor între CES România și CESE.

Toate propunerile în acest sens venite din partea președintelui CES România au fost apreciate și salutate, iar președintele Georges Dassis si toți cei prezenți și-au exprimat susținerea și acordul în legătură cu subiectele discutate.

Întâlnirea a fost un real succes și a pus bazele unei relații de colaborare și sprijin reciproc între cele două instituții.

«Novembre 2017»
LMMJVSD
   1  2  3  4  5 
 6  7  8  9  10  11  12 
 13  14  15  16  17  18  19 
 20  21  22  23  24  25  26 
 27  28  29  30 


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate