ESC Romania at AICESIS meeting held in Benin

A delegation of the Economic and Social Council of Romania, made up of Mr. Florian Costache, President of CES, Dragos Mihalache, vice president, Mr. Florian Marin, member of BEx and Ms. Eugenia Stefanescu, Director of International Relations and Public Relations, attended the meeting of the Board of Directors and the General Assembly of the International Association of Economic and Social Councils and Similar Institutions (AICESIS), which took place in Benin, Cotonou on days 14, 15 and 16 September, 2016.


Participarea CES România la Consiliul de Administrație și la  Adunarea Generală ale Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și a Instituțiilor Similare (AICESIS)
Benin - Cotonou
14 - 16 septembrie 2016


În ziua de 14 septembrie 2016, s-a desfășurat reuniunea Consiliului de Administrație la care CES România a participat în calitate de membru al Consiliului din partea Europei. Consiliul a fost prezidat de domnul Tabé Augustin GBIAN, președintele CES din Benin, de doamna Iraima Capriles, director executiv al CES din Republica Dominicană și reprezentantă a președinției AICESIS în vigoare, și de domnul Patrick Venturini, secretar general al Asociației.

Punctul cel mai discutat de pe ordinea de zi a fost decizia adoptată de Comitetul de selecție a noului Secretar General al Asociației. Cei trei candidați la funcția de secretar general au fost domnul Francisco GONZALES DE LENA, consilier al președintelui CES din Spania, doamna Hanifa MEZOUI, fostă șefă a Sectorului ONG din cadrul Departamentului pentru Afaceri Economice și Sociale (?), și domnul Apostolos  XIRAFIS, secretar general al CES din Grecia. Comitetul a anunțat CA că l-a selectat pe dl. Francisco GONZALES DE LENA să ocupe poziția de secretar general al AICESIS, iar doamna Hanifa Mezoui a fost numită înalt consilier diplomatic pe lângă președintele AICESIS.

Deși toți cei prezenți la reuniunea Consiliului de Administrație au apreciat că activitatea desfășurată de Comitetul de selecție a fost foarte serioasă și că toți cei trei candidați au calități care îi recomandă pentru poziția amintită, totuși, în opinia multora, procedura de alegere a candidatului nu a fost una democratică, dat fiind că ceilalți membri ai CA nu au avut posibilitatea să-și exprime opțiunea în această privință. Dintre cei care au susținut acest punct de vedere au fost reprezentanții CES-urilor din Senegal, Grecia, Guineea și România. Pentru că discuțiile nu au avut un rezultat concret, s-a decis ca alegerea noului secretar general să fie amânată pentru următorul Consiliu de Administrație al AICESIS, care va avea loc la începutul lunii martie 2017.

Reuniunea Adunării Generale s-a desfășurat în zilele de 15 septembrie 2016, între orele 08:30 și 17:30, și 16 septembrie, între orele 09:30 și 17:30. Printre alte tematici abordate, au fost analizate și acceptate noile candidaturi la AICESIS. Noii membri ai AICESIS sunt, așadar, Consiliul Național al Muncii din Albania și Consiliul Muncii și al Dialogului Social din cadrul Uniunii Economice și Monetare din Africa de Vest.

Pe parcursul celor trei zile de lucrări, membrii delegației CES România au avut mai multe intervenții legate de problemele dezbătute. Domnul Florian Marin a făcut o scurtă prezentare a Conferinței asupra migrației ce a avut loc la București, în luna iunie 2016.

În ceea ce privește noua președinție a AICESIS pentru mandatul  2017 - 2019, avându-se în vederea că Europa este continentul care urmează să asigure președinția Asociației, reprezentanții CES-urilor europene prezenți la Cotonou au decis ca viitorul președinte al Asociației să fie domnul Florian Costache, președintele CES România.

«November 2017»
MTWTFSS
   1  2  3  4  5 
 6  7  8  9  10  11  12 
 13  14  15  16  17  18  19 
 20 21  22  23  24  25  26 
 27  28  29  30 


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate