Henri Malosse President of the EESC conducted a visit to Romania

Mr. Henri Malosse, President of the EESC, met with Mr. Florian Costache, President CES Romania


Henri Malosse presedinte al CESE a efectuat o vizita in Romania[RO] Domnul Henri Malosse,  președintele Comitetului Economic și Social European, a efectuat o vizită de lucru în România, în perioada 15-17 aprilie 2015. Cu această ocazie, domnia sa a întâlnit personalități de vârf ale vieții politice din țara noastră, cum ar fi domnul Klaus Iohannis, președintele României, domnul Victor Ponta, primul ministru, domul Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului sau domnul Sorin Oprescu, primarul capitalei.

În după amiaza zilei de 16 aprilie 2015, după o întâlnire cu reprezentanți ai unor confederații sindicale, domnul Henri Malosse a avut o întrevedere cu președintele Consiliului Economic și Social din România, domnul Florian Costache. Întâlnirea a avut loc la sediul CES și a decurs într-o atmosfera degajată de colegialitate și apreciere reciprocă.

Discuțiile s-au referit la bunele relații de colaborare pe care cele doua instituții le-au avut dintotdeauna, și la modalitățile în care aceste relații ar putea să fie în continuare îmbunătățite, la felul în care ar putea CESE să sprijine și în viitor activitatea CES-ului, pentru ca acesta să servească pe deplin societății românești și dialogului social și civil din România și să preîntâmpine proliferarea unor fenomene îngrijorătoare, cum ar fi risipa alimentară, șomajul în rândul tineretului, schimbările climatice, etc., sau să contribuie la progresul obținut în domenii cum ar fi dezvoltarea durabilă, evoluțiile demografice, educația și inovarea, dezvoltarea IMM-urilor, dialogul cu societatea civilă, dar mai ales viitorul UE.
Henri Malosse presedinte al CESE a efectuat o vizita in Romania
De asemenea, domnul președinte Florian Costache a fost alături de președintele Henri Malosse și a doua zi, când, la Cimitirul Eroilor Revoluției din capitală, cei doi au depus coroane de flori si au adus un omagiu eroilor căzuți la revoluția din 1989.

«November 2017»
MTWTFSS
   1  2  3  4  5 
 6  7  8  9  10  11  12 
 13  14  15  16  17  18  19 
 20  21  22  23  24  25  26 
 27  28  29  30 


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate