Lasaire Biennale EUROPA-TRAVAIL-EMPLOI

Monsieur Catalin Albu, membre CES, a participé à la 11 ème Lasaire Biennale EUROPA-TRAVAIL-EMPLOI tenue à Paris les 27 et 28 Novembre 2014.


[RO] Evenimentul s-a desfășurat în clădirea Consiliului regional Ile-de-France, Str. Babylone, nr. 57, Paris.

Această reuniune a constituit și o ocazie de sărbătorire a celei de a 25-a aniversări a Laboratorului Social Lasaire.

Cea de a 11-a ediție a ciclului Bienalei a stabilit un obiectiv ambițios: să reflecteze asupra impactului crizei asupra relațiilor sociale și, în general, asupra modelului european de dezvoltare, și să consolideze rolul actorilor sociali, astfel încât aceștia să poată participa la căutarea unor căi de ieșire din criză. Această reflecție s-a dorit a fi mult mai importantă decât planurile de austeritate care au fost rulate în numeroase țări și nu au condus la o creștere economică sau la creare de locuri de muncă, ci au fost efectuate cu măsuri care au compromis operațiunile și viitorul relațiilor industriale, în sensul mai larg al democrației sociale. S-a constatat, încă o dată, si s-a reiterat de către participanți, importanța deosebită care trebuie acordată dialogului social la toate nivelurile de dezbatere economico-socială.

Conferința, care a reunit actori sociali și experți europeni din diferite state membre, s-a organizat cu sprijinul Comisiei Europene și al Consiliului regional din l’Ile-de-France, în parteneriat cu Comitetul Economic și Social European, Consiliile Economice și Sociale din Grecia și Bulgaria, Fundațiile spaniole Primo Mayo și Largo Caballero, Asociația Bruno Trentin, Consiliul Național al Muncii din Belgia și IG Metall din Germania.

La lucrările bienalei au participat personalități europene importante, cu ar fi, printre altele, domnii Jean-Paul Huchon, președinte al Consiliului regional l’Ile-de France, Jean-Cyril Spinetta, președinte Lasaire, Francois Rebsamen, ministrul muncii și dialogului social din Franța, Harlem Désir, secretar de stat pentru afaceri europene, Nikolas Skorinis, vicepreședinte CES Grecia, etc.

Din partea Confederației Sindicale Cartel Alfa a luat cuvântul dl. Bogdan Iuliu Hossu, președinte Cartel ALFA.

Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate