Participation of ESC Romania at ESC Greece

A delegation from the Economic and Social Council of Romania, made up of Mr Florian Costache, President, and Dragos Mihalache, vice president, participated in the day of April 20, 2016, the conference on "Flow human and the world we share: can Europe to face the problem of refugees and immigrants?", organized in Athens by the Greek Economic and Social Council.


Participarea CES România la  
Conferința cu titlul "Fluxul uman și lumea pe care o împărțim: poate Europa să facă față problemei refugiaților și a imigranților?" organizată de CES (OKE) din Grecia,
în ziua de 20 aprilie 2016,  la Atena


Conferința și-a propus să studieze teme precum instalarea refugiaților, impactul economic și social al acestui flux asupra țărilor europene, evidențiind în același timp cele mai bune practici de integrare de care unele state trebuie să dea dovadă și încurajând schimbul de opinii între participanți.

Lucrările s-au desfășurat la Old Parliament’s House, Strada Stadiou 13, Atena.

Datorită localizării sale geografice, Grecia cunoaște o creștere a fluxului de populație pe teritoriul său și se află în prezent în centrul crizei europene a refugiaților și imigranților. Dimensiunile umanitare, economice, sociale și politice ale problemei sunt uriașe și extrem de complexe, cu implicații deopotrivă la nivel local și internațional.

Consiliul Economic și Social din Grecia, exercitându-și rolul constituțional, a lansat un dialog și a înființat un comitet de experți care să investigheze diversele aspecte ale acestei chestiuni importante.

În deschiderea conferinței, au luat cuvântul și au adresat mesaje domnii George Vernicos, președintele Consiliului Economic și Social din Grecia (CES), George Dassis, președintele Comitetului Economic și Social European (CESE), și Panos Carvounis, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în Grecia. S-au primit mesaje video de la Martin Schulz, președintele Parlamentului European, Federica Mogherini, înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, Dimitris Avramopoulos, comisar european pe probleme de migrație, afaceri interne și cetățenie, Christos Stylianides, comisar european pentru ajutor umanitar și managementul crizei, și Nikolaos Voutsis, președintele Parlamentului elen.

De asemenea, în deschiderea oficială a conferinței  a ținut un discurs Excelența Sa, domnul Procopios Pavlopoulos, președintele Republicii Elene.

La conferință au mai participat personalități politice importante din Grecia și din Europa, ambasadori, miniștri, primari, reprezentanți ai unor ONG-uri, președinți ai unor Uniuni, Confederații sindicale, patronale, reprezentanți ai societății civile și consilii economice și sociale naționale.

Președintele CES România, dl. Florian Costache, a luat cuvântul în cadrul uneia dintre sesiunile conferinței, vorbind despre faptul că nu trebuie uitat că impactul decisiv - pozitiv sau negativ - al fluxului migraționist asupra pieței muncii europene va depinde de măsura în care refugiații vor fi integrați pe piața muncii europene, subliniind, în acest sens, necesitatea colaborării intense a instituțiilor europene.

«November 2017»
MTWTFSS
   1  2  3  4  5 
 6  7  8  9  10  11  12 
 13  14  15  16  17  18  19 
 20  21  22  23  24  25  26 
 27  28  29  30 


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate