Participation of the ESC of Romania in the EUROMED Summit

A delegation formed of Messrs. Florian Costache, President, Dragoș Mihalache, Vice-president, and Ms. Eugenia Ștefănescu, Head of the International and Public Relations Department, participated in the Euro-Mediteranean Summit of the Economic and Social Councils and Similar Institutions (EUROMED), which was held in Vravrona, Greece, on October 24 and 25, 2016.


Participation of the ESC of Romania in the Euro-Meditertanean Summit of the Economic and Social Councils and Similar Institutions (EUROMED)
October 24 and 25, 2016, Vravrona, Greece
ESC of Romania and OKE of Greece signing an agreement protocol
26 October, 2016
Athens, Head Office of OKE of Greece


Participarea CES 2016
Evenimentul a fost organizat de Comitetul Economic și Social European (CESE) și de OKE din Grecia, la Hotelul Mare Nostrum din Vravrona, Grecia.

Summitul EUROMED a cuprins dezbateri pe teme diferite legate de situația politică actuală și de provocările din regiunea euro-mediteraneană. Au fost dezbătute teme de interes pentru societatea civilă organizată, pe baza lucrărilor și a rapoartelor realizate de CESE și de partenerii din rețeaua Euromed a consiliilor economice și sociale.

La eveniment au participat personalități importante, cum ar fi Alexis Tsipras, prim-ministrul Greciei, Georges Dassis, președintele CESE, Sergi Farré, consilier diplomatic și purtător de cuvânt, Uniunea pentru Mediterana, Munther Shar’e, președintele CES Iordania, E.S. Joseph Cuschieri, ambasadorul Republicii Malta, Driss Guerraoui, secretar general, CES Maroc, Conny Reuter, secretar general al SOLIDAR, Dimitris Mardas, ministru delegat al Afacerilor Externe din Grecia, Ermira Qosja, profesor, Universitatea din Tirana, Albania, etc.

Evenimentul a fost încheiat prin adoptarea unei declarații comune care cuprinde 28 de puncte și exprimă punctele de vedere ale celor prezenți la summitul EUROMED în legătură cu provocările existente în regiunea EUROMED, promovarea migrației legale, securitatea socială și sistemele de coordonare a securității sociale, COP22, femeile ca antreprenori, politica de vecinătate europeană, acțiuni viitoare ale EUROMED.

În ziua de 26 octombrie 2016 la ora 13:00 la sediul OKE (CES) din Grecia a fost semnat un protocol de acord între CES din Romînia și Oke din Grecia.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența delegației CES România alcătuită domnii Florian Costache, Dragoș Mihalache și doamna Eugenia Ștefănescu, din partea CES România. OKE a fost reprezentat de domnii Giorgios Vernikos, președinte, Apostolos Xyraphys, secretar general, doamna Martha Theodorou, director RIRP, și câțiva membri ai secretariatului instituției.

Protocolul de acord consolidează relațiile deja foarte bune existente între cele două instituții, stabilind că CES România și OKE din Grecia vor coopera și se vor sprijini reciproc în domenii cum ar fi schimburi de documente, publicații, avize și documente produse de fiecare instituție, schimburi de informații asupra unor chestiuni de interes comun, realizarea unor studii și rapoarte pe subiecte de interes comun, vizite reciproce pe baza unui program stabilit în prealabil, organizarea unor vizite de studiu și a unor seminarii de reflecție și de formare pe subiecte de interes comun, etc.

De asemenea, protocolul stabilește modalitatea de implementare și de organizare a activităților programate.

«November 2017»
MTWTFSS
   1  2  3  4  5 
 6  7  8  9  10  11  12 
 13  14  15  16  17  18  19 
 20  21  22  23  24  25  26 
 27  28  29  30 


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate