Președinție AICESIS

Președinția AICESIS este asigurată de președintele CES desemnat de Adunarea Generală pentru o perioadă de doi ani, care nu poate fi reînnoită, respectând principiul rotației pe continent. De obicei se încheie cu organizarea Reuniunii Internaționale pe tema principală a activității AICESIS în țara care deține Președinția.


CES România deține președinția AICESIS pentru mandatul 2017-2019

Actualul Preşedinte al AICESIS este domnul Dl. Iacob BACIU, Preşedinte al Consiliului Economic și Social România. Secretarul general al Asociaţiei este Dl. Francisco GONZALEZ DE LENA.

Notă referitoare la activitatea președintelui AICESIS, Dl Iacob Baciu, președintele CES România

După învestirea sa în funcția de președinte al AICESIS în data de 7 septembrie 2017, la Santo Domingo, dl Iacob Baciu, președintele CES România, a primit scrisori de felicitare din partea președinților unor consilii economice și sociale care nu au putut fi reprezentate la reuniunea AICESIS din Republica Dominicană, și anume din partea președintelui CES din Liban, dl Roger Nasnas, a președintelui CES din Republica Centrafricană, dl Alfred Tainga Poloko, a președintelui CESE din Coasta de Fildeș, dl Charles Koffi Diby, și a președintelui Consiliului Național Trilateral Economic și Social al Ucrainei, totodată și vice-prim-ministru al Ucrainei, dl Pavlo Rozenko. În scrisorile lor de felicitare, președinții acestor CES-uri și-au manifestat entuziasmul față de tema principală de lucru a AICESIS, propusă de președintele Baciu, precum și dorința de a stabili o întrevedere cu dl Baciu pentru a discuta posibile linii de cooperare între instituțiile lor și CES-ul român, în contextul temei de lucru principale și al altor teme secundare dezbătute în cadrul AICESIS. Dl Baciu a răspuns fiecărui președinte, încercând să stabilească de comun acord posibile date de întâlnire.

Dl Baciu a primit deja la sediul CES România vizita unei delegații a consiliului din Republica Centrafricană, alcătuite din domnii Alfred Taïnga Poloko, președinte, Nicolas Tiangaye, fost prim-ministru al RCA, și Clément De-Boutet M'bamba, raportor general. Delegația centrafricană a ținut să își exprime hotărârea de a implica instituția reprezentată în toate activitățile AICESIS și dorința de a consolida cooperarea dintre consiliile centrafrican și român.

De asemenea, deoarece apreciază importanța deosebită a colaborării dintre Comitetului Economic și Social European și AICESIS, președintele Baciu i-a trimis o scrisoare președintelui Georges Dassis, în care și-a exprimat dorința de a stabili o întâlnire la Bruxelles pentru a discuta despre cooperarea dintre cele două organizații.

Pe plan intern, președintele Baciu a trimis scrisori de informare cu privire la noua sa funcție în fruntea AICESIS către autoritățile române: președinția țării, Guvern, ministere, cele două camere ale Parlamentului, comisii parlamentare, Agenția Națională de Integritate, Avocatul Poporului, Banca Națională, Consiliul Legislativ, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea Constituțională, Curtea de Conturi, și către confederațiile sindicale. De asemenea, președintele CES România a trimis scrisori de informare președintelui Comisiei Europene, dl Jean-Claude Juncker, președintelui Parlamentului European, dl Antonio Tajani, precum și europarlamentarilor români. Dl Baciu a anexat acestor scrisori o scurtă prezentare a AICESIS, precum și discursul său inaugural, în care explică alegerea temei principale de lucru a Asociației, și, de asemenea, a invitat reprezentanții instituțiilor române și europene să sprijine desfășurarea activităților AICESIS. Drept urmare, domnia sa a primit numeroase scrisori de felicitare din partea reprezentanților instituțiilor menționate, care au apreciat în mod deosebit tema de lucru aleasă pentru AICESIS și și-au exprimat entuziasmul și disponibilitatea de a sprijini lucrările Asociației. Mai multe detalii în acest sens pot fi obținute consultând site-ul www.ces.ro.

CORESPONDENȚĂ PREȘEDINTE CES ROMÂNIA - AICESISDaca nu vizualizati fisierele Download Adobe AcrobatReader PDF atasate atunci click aici pentru Download Adobe Reader


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate