Reuniunea anuală a preşedinţilor şi secretarilor generali CES 2015

În zilele de 19 și 20 noiembrie 2015, Consiliul Economic și Social (CES) din România a organizat împreună cu Comitetul Economic și Social European (CESE), la Hotelul Caro din București, Reuniunea Președinților și Secretarilor Generali ai Consiliilor Economice și Sociale ale statelor membre ale UE și Comitetului Economic și Social European.


Reuniunea anuală a preşedinţilor şi secretarilor generali CES 2015

Lista participanti
Proces-verbal
Mesajul presedintelui Klaus Iohannis
Poze
Curierul National
Reuniunea a avut ca temă de discuție "Rolul și implicarea CES-urilor europene în combaterea sărăciei și a excluziunii sociale pe timp de criză economică și politică".

La eveniment au participat președintele CESE, dl Georges Dassis, președinți, secretari generali și reprezentanți ai CES-urilor din Irlanda, Olanda, Bulgaria, Franța, Portugalia, Belgia, Cehia, Spania și Grecia.
Reuniunea anuală a preşedinţilor şi secretarilor generali CES 2015
Au fost prezenți, de asemenea, doi secretari de stat din cadrul Ministerului Muncii din România, dna Alexandra Braica și dl Adrian Marius Dobre, care au prezentat perspectivele Ministerului Muncii privitoare la actuala criză, și dna Elena Simina Tănăsescu, consilieră a președintelui României, care a transmis mesajul dlui Klaus Iohannis. Reuniunea a fost moderată de președintele CES-ului român, dl Costache.

Subiectele particulare asupra cărora s-au concentrat dezbaterile pe parcursul celor două zile de reuniune au fost creșterea inegalităților veniturilor, rata ridicată a șomajului, fenomenul persoanelor fără adăpost, tulburările civile și sprijinul pentru extremele politice, acestea fiind considerate unele dintre fenomenele politice îngrijorătoare care au izbucnit în Europa începând cu anul 2008.
Reprezentanții CES-urilor au participat la un dialog constructiv în cadrul căruia au fost dezbătute și împărtășite experiențele pozitive ale respectivelor CES-uri în ce privește măsurile propuse pentru combaterea sărăciei.

Evenimentul a fost considerat un succes, iar participanții au apreciat buna organizare, precum și ospitalitatea gazdelor.

Daca nu vizualizati fisierele Download Adobe AcrobatReader PDF atasate atunci click aici pentru Download Adobe ReaderDaca nu vizualizati fisierele Microsoft Office Word MS Word atasate atunci click aici pentru download Word Viewer


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate