Romania CES Conference co-organized by the ILO - AICESIS - ESC Netherlands

International Labour Organization (ILO), the International Association of Economic and Social Councils and Similar Institutions (AICESIS) and Economic and Social Council of the Netherlands (ESC) organized international conference tripartite topic "Promote respect site work, including in global supply chains: the role of Economic and Social Councils and similar Institutions for social dialogue".


Participarea CES România la Conferința co-organizată de OIM - AICESIS - CES Olanda în zilele de 29 și 30 octombrie 2015 la Haga, în OlandaOIM - AICESIS - ESC Netherlands 2015
Conferința s-a desfășurat la Haga, Olanda, în zilele de 29 și 30 octombrie 2015 și a fost organizată în cadrul Acordului de Cooperare semnat de AICESIS și OIM  la data de 8 mai 2012.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai CES-IS-urilor din toată lumea și experți din organizații internaționale, cum ar fi UN Global Compact, Banca Mondială, ITUC, IOE, OIM, membri AICESIS, precum și instituții naționale tripartite care nu fac parte din AICESIS. Au mai fost invitați, de asemenea, și alți actori internaționali și regionali importanți pentru problemele sociale și economice, precum OECD și Comisia Europeană.

Din partea Consiliului Economic și Social din România au participat domnii Dragoș Mihalache, vicepreședinte din partea patronală și Ion Albu, vicepreședinte din partea sindicală.

Lucrările Conferinței au fost deschise de către doamna Veronique Timmerhuis, secretar-general al SER Olanda care a făcut succinte prezentări ale activității SER și totodată a prezentat agenda conferinței.

Discursurile de bun venit au fost rostite de Mariette Hamer, președinta SER Olanda, domnul Agripino Antonio Collado, președinte AICESIS, domnul Roedenburg, director MAE Olanda, și de doamna Sandra Polaski, director general adjunct OIM.

După discursurile de bun venit au urmat activitățile din cadrul sesiunilor de lucru desfășurate în conformitate cu agenda.

Un subiect deosebit de important l-a constituit prezentarea sondajului global OIM-AICESIS pe tema respectului la locul de muncă, inclusiv lanțurile de aprovizionare mondială, de către domnul Youcef Ghellab, șef birou pentru dialog social și tripartitism OIM.

La realizarea acestui sondaj a participat și CES România.

«November 2017»
MTWTFSS
   1  2  3  4  5 
 6  7  8  9  10  11  12 
 13  14  15  16  17  18  19 
 20  21  22  23  24  25  26 
 27  28  29  30 


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate