UCESIF Board Meeting of 2015

Participarea CES România la
reuniunea Consiliului de administrație al UCESIF și la Colocviul internațional cu tema
Pentru o producție agricolă la scară medie și mică: viabilă economic,  durabilă ecologic și
incluzivă social
6-7 mai 2015
Atena - Grecia


A delegation representing the Economic and Social Council of Romania, composed of Messrs Florian Costache, President, Dragos Mihalache, vice president, Octavian Catalin Albu, member, Alan Apostoiu member and Ms Eugenia Stefanescu, Director Department of International Relations and Public Relations, attended the meeting Union Board of Economic and Social Councils and similar Institutions of the Francophonie member states and governments (UCESIF).


Comunicat si declaratie finalaCare a avut loc în ziua de 6 mai 2015, precum și la un colocviu internațional cu tema "Pentru o producție agricolă la scară medie și mică: viabilă economic, durabilă ecologic și incluzivă social",  care s-a desfășurat în ziua de 7 mai 2015, la Atena, în Grecia.

Pe toată perioada șederii sale la Atena, în afara participării la cele două evenimente menționate mai sus, delegația CES România a purtat discuții informale, dar susținute, cu reprezentanți importanți ai CES-urilor francofone prezente, în legătură cu candidatura sa la poziția de prim-vicepreședinte al UCESIF, în perioada 2015-2017, și la ocuparea, în următorii doi ani, a poziției de președinte al Uniunii.

La Consiliul de administrație din ziua de 6 mai a.c. au participat membrii consiliului, și anume CES-urile din Grecia - președinte al UCESIF, CES Maroc - prim-vicepreședinte, CES din Gabon  și România - vicepreședinți și CES din Niger, vice-președinte și trezorier. Au mai fost prezenți și reprezentanți ai CES-urilor din Grecia, Franța, Guineea, Congo, Armenia.
Reuniunea Consiliului de administrație al UCESIF 2015
Consiliul de administrație a fost prezidat de domnul Christos Polyzogopoulos, președintele UCESIF și președinte al CES-ului din Grecia.

Dl Michel Doucin, secretar general al UCESIF și consilier diplomatic al CESE din Franța, a prezentat un raport al Uniunii, în care a fost luată în discuție o analiză a componenței UCESIF, a fost lansată candidatura CES-urilor din Armenia și Republica Democratică Congo, a fost analizată implementarea foii de parcurs, s-au revizuit conturile și baremul cotizațiilor, a avut loc raportul trezorierului, s-a discutat un amendament adus la Statutul UCESIF și au fost examinate candidaturile pentru reînnoirea Consiliului de administrație în perspectiva viitoarelor alegeri.

Toți membrii prezenți ai Consiliului de administrație al UCESIF, inclusiv domnul Christian Le Roux, director de cabinet al președintelui CESE din Franța, și domnul Driss Guerraoui, secretar general al CES-ului din Maroc, actual prim-vicepreședinte al UCESIF, și-au exprimat acordul și susținerea în raport cu ocuparea, de către CES România, a poziției de prim-vicepreședinte al UCESIF, pentru perioada 2015-2017, și de președinte al Uniunii pentru anii 2017-2019.

Colocviul internațional cu tema "Pentru o producție agricolă la scară medie și mică: viabilă economic, durabilă ecologic și incluzivă social" s-a desfășurat pe tot parcursul zilei de 7 mai 2015.

Pe lângă delegațiile CES-urilor francofone din Franța, Grecia, Maroc, Benin, Senegal, Guineea, Gabon și România etc.,  au mai fost prezente personalități importante cum ar fi domnul Ibrahima Coulibaly, ambasador al anului internațional al agriculturii familiale (AIAF) pentru Africa la FAO și vice-președinte al ROPPA (Rețeaua organizațiilor țărănești și a producătorilor agricoli din Africa de Vest), domnul Henri Rouillé d’Orfeuil, comisar pentru manifestările din Franța ale AIAF și Excelența sa, domnul Jean-Loup Kuhn-Desforges, ambasadorul Franței la Atena.
Reuniunea Consiliului de administrație al UCESIF 2015
În afara discursurilor inaugurale și a celor conclusive, colocviul s-a desfășurat în jurul a trei mese rotunde, care au dezbătut aspecte diverse ale agriculturii, în general, și ale agriculturii la scară mică și medie, în special. Masa rotundă cu numărul trei, a cărei temă a fost "Agricultura, securitatea alimentară și relocalizarea producției alimentare", a fost moderată de domnul Florian Costache, președintele CES din România. Intervențiile pe această temă au fost multe, foarte interesante și constructive, iar la final, domnul președinte Costache a fost apreciat pentru modul eficient în care a condus desfășurarea acestui moment al colocviului.

La finalul evenimentului, a fost redactat un proiect de Declarație, care a cuprins toate aspectele discutate și a încercat să stabilească, în urma punctelor de vedere exprimate,  cele mai importante provocări cărora agricultura trebuie să le facă față în prezent,  politicile pe care statele și guvernele ar trebui să le promoveze pentru a sprijini și favoriza dezvoltarea agriculturii familiale, metodele care ar trebui aplicate pentru ca agricultura să facă față schimbărilor climatice, modalitățile de luptă împotriva insecurității alimentare și de organizare a unei tranziții alimentare care să permită ieșirea din impas a sistemului mondializat actual.

Pe parcursul celor două evenimente ale UCESIF care au avut loc la Atena, activitatea CES din România a fost deosebit de apreciată, iar contribuția sa la evoluția și buna funcționare a Uniunii a fost evocată adesea, dovada cea mai importantă în acest sens fiind desemnarea instituției noastre în vederea ocupării unei poziții de vârf  în cadrul Uniunii francofone.
Reuniunea Consiliului de administrație al UCESIF 2015

If you can not view attached Microsoft Office Word MS Word files then click here to download Word Viewer


«November 2017»
MTWTFSS
   1  2  3  4  5 
 6  7  8  9  10  11  12 
 13  14  15  16  17  18  19 
 20 21  22  23  24  25  26 
 27  28  29  30 


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate