Vizita unei delegatii a Confederației Egiptene a Sindicatelor la Consiliul Economic si Social

O delegație a Confederației Egiptene a Sindicatelor (ETUF), alcătuită din domnii Gebaly Mohamed Gebaly Abdelmoughis, Hamdy Abdelaziz Mahmoud Farag, Hesham Abdelaziz Hassan Radwan și Ahmed Shawky Mohamed Abdelghafar, și însoțită de dl. Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățămînt din România, a sosit în data de 17 martie 2016 la sediul Consiliului Economic și Social din București, unde s-a întâlnit cu domnii Florian Costache, președintele CES, și Marin Suliman, secretar general.


Vizita unei delegatii a Confederației Egiptene a Sindicatelor la Consiliul Economic si SocialDelegația, care se află pe teritoriul României în perioada 16-20 martie, în contextul încheierii unui acord de parteneriat cu Federația Sindicatelor Libere din Învățămînt, și-a exprimat dorința de a pune bazele unui Consiliu Economic și Social în Egipt și a solicitat, în acest sens, consilierea președintelui CES România. Dl. Florian Costache a vorbit delegației despre înființarea CES România și a prezentat activitatea acestei instituții, împărtășindu-le reprezentanților confederației sindicale egiptene experiența sa în fruntea consiliului.
Vizita unei delegatii a Confederației Egiptene a Sindicatelor la Consiliul Economic si Social
Reprezentanții sindicali din Egipt au solicitat Legea inițială a CES România, în vederea creării de către ei a unui document fondator asemănător, și  și-au exprimat, de asemenea, interesul de a colabora cu CES România, în condițiile înființării unei astfel de instituții în Egipt, și de a beneficia de experiența de aproape 20 de ani a consiliului românesc. Astfel, delegația egipteană i-a adresat deja dlui Florian Costache invitația de a efectua o vizită în Egipt în momentul înființării instituției omoloage în țara lor. Propunerea președintelui CES ca la această vizită să participe, pe lângă reprezentanți ai patronatelor, sindicatelor și societății civile, și oameni de afaceri din România, a fost primită cu entuziasm.

Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate