Update date:

2020 Annual Meeting of the Presidents and Secretaries-General of ESCs

2020 Annual Meeting of the Presidents and Secretaries-General of ESCs

The Annual Meeting of the Presidents and Secretaries-General of the EU Economic and Social Councils and the European Economic and Social Committee, organized by the EESC, took place online from 09:00 am to 06:30 pm on 9th September 2020. European Parliament and the EESC France.

Reuniunea anuală a președinților și secretarilor generali ai CES-urilor naționale din cadrul UE și ai CESE
Videoconferință, 9 septembrie 2020


[RO] Tema reuniunii a fost „Provocările întâmpinate de democrația participativă contemporană într-o Europă în curs de reconstrucție: o primă contribuție a consiliilor economice și sociale și a instituțiilor similare la Conferința despre Viitorul Europei”.

CES România a fost reprezentat de secretarul general și de directorul Direcției de Relații Internaționale și Relații Publice. Dezbaterile s-au axat asupra crizei generate de actuala pandemie și asupra amenințărilor acesteia la adresa rezistenței societăților, a economiilor, a sistemelor de sănătate și a instituțiilor europene.

În urma evenimentului, CES-urile europene și CESE au adoptat o serie de concluzii comune în care și-au exprimat dorința de a coopera cu guvernele și parlamentele naționale din cadrul UE în scopul protejării sănătății, siguranței și bunăstării populației europene.

Partner