Consiliul Economic și Social lansează studiul diagnostic privind locuirea de calitate, sustenabilă și accesibilă

București,
Locuirea în România: îmbunătățirea calității, sustenabilității și accesibilității
În urma unei analize derulate pe durata a nouă luni, prin consultarea experților tehnici și organizațiilor reprezentative în domeniu, Consiliul Economic și Social (CES) a lansat studiul Locuirea în România: îmbunătățirea calității, sustenabilității și accesibilității. Analiză diagnostic și recomandări de politici publice și reglementare în domeniu...mai mult»

LOCUIREA ÎN ROMÂNIA: ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITĂȚII, SUSTENABILITĂȚII ȘI ACCESIBILITĂȚII

LOCUIREA ÎN ROMÂNIA

Consiliul Economic și Social vă prezintă studiul realizat de Comisia de specialitate temporară pentru locuire

Studiul Consiliului Economic și Social (CES) al României cu privire la locuirea de calitate, sustenabilă și accesibilă din punct de vedere al costurilor, vine cu elemente de diagnostic cu privire la locuire în România și cu o serie concretă de modificări legislative și de politici publice pe care le înaintăm pe această cale Parlamentului României și Guvernului, atrăgând atenția asupra acestui fenomen complex, care necesită abordări immediate, atât la nivelul administrației centrale, cât și la nivelul administrațiilor publice locale...descarcă

Raport de activitate 2021

Raport de activitate 2021Consiliul Economic și Social vă prezintă raportul privind activitatea desfășurată în anul 2021...descarcă

PROIECTE TRANSMISE SPRE AVIZARE


AVIZE CES


Știri și evenimente din activitatea internațională a CES România

Reuniunea anuală a președinților și secretarilor generali ai CESE și ai CES-urilor naționale din cadrul UE

Transformarea provocărilor geopolitice într-o poveste de succes a Uniunii Europene: contribuția societății civile organizate


Consiliul Economic și Social din România organizează, împreună cu Comitetul Economic și Social European (CESE), Reuniunea anuală a președinților și secretarilor generali ai CESE și ai CES-urilor naționale din cadrul UE.

Evenimentul va avea loc la hotelul Novotel din București, Sala Paris, în zilele de miercuri, 9 noiembrie, între orele 14:30 - 18:00, și joi, 10 noiembrie, între orele 09:30 - 13:00.


Tema principală a dezbaterilor este Transformarea provocărilor geopolitice într-o poveste de succes a Uniunii Europene: contribuția societății civile organizate.

Reuniunea va fi prezidată de președintele CES România, dl Bogdan Simion, și de președinta CESE, dna Christa Schweng. Printre invitați se numără dna Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului și coordonator strategic al Grupului de Coordonare Strategică a Asistenței Umanitare, dl Raed Arafat, secretar de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și dl Virgil-Daniel Popescu, ministrul Energiei.

Cele trei sesiuni - Primirea și integrarea în UE a persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina, Conferința privind Viitorul Europei și Calea către o autonomie strategică deschisă a UE - se vor concentra asupra rolului societății civile organizate (sindicate, patronate, organizații neguvernamentale) în abordarea integrării rapide a refugiaților ucraineni și în abordarea vulnerabilității și a dependenței UE, în special în privința energiei și alimentelor.
bulletProgramul evenimentului

Întâlnire extraordinară a CES-urilor europene din cadrul AICESISConsiliul Economic Social și de Mediu (CESE) din Franța a organizat, în zilele de 13 și 14 iulie 2022, la Paris, primul Birou și prima Adunare Generală a Uniunii Consiliilor Economice și Sociale Francofone (UCESIF) cu participare fizică, după cei doi ani ai pandemiei de Covid-19...mai mult»

Consiliul de Administrație și Adunarea Generală ale AICESIS 2022
Pe 27 și 28 iunie 2022, Consiliul Economic și Social din Grecia (OKE) a găzduit la Atena o conferință internațională cu tema "Criza climatică și dialogul social către o tranziție sustenabilă" și reuniunea Consiliului de Administrație și a Adunării Generale ale AICESIS...mai mult»

Summitul Euromed 2022 al Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor SimilarePe 31 mai și 1 iunie a avut loc la Marrakech, în Maroc, Summitul Euromed 2022 al Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare, organizat de Comitetul Economic și Social European împreună cu Consiliul Economic, Social și de Mediu din Maroc...mai mult»

Întâlnire extraordinară a CES-urilor europene din cadrul AICESIS
În data de 3 martie 2022, CES-urile europene din cadrul Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare (AICESIS) au avut o întâlnire extraordinară online, la inițiativa președintelui CESE Franța, pentru a exprima solidaritatea și sprijinul societăților civile organizate europene față de poporul ucrainean.

Din partea CES România au participat președintele Bogdan Simion și directoarea Direcției Relații Internaționale și Relații Publice, Eugenia Ștefănescu, care au vorbit despre sprijinul acordat de Guvernul român și de societatea civilă din țara noastră Ucrainei și au menționat declarația publicată de CES România care condamnă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

La finalul întâlnirii, participanții au hotărât să elaboreze împreună, până cel târziu luni seara, o declarație a CES-urilor europene membre ale AICESIS care să exprime poziția comună a acestora față de războiul din Ucraina și consecințele lui.

Foto: Thierry Beaudet, președintele CESE Franța și inițiatorul acestui eveniment

Participarea CES România la reuniunea Biroului UCESIFJoi, 10 februarie 2022, s-a desfășurat în format online reuniunea Biroului Uniunii Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare Francofone (UCESIF). Reuniunea a fost condusă de prim-vicepreședinta Uniunii, dna Marie Béatrice Levaux, reprezentanta CESE Franța, și au participat reprezentanți ai CES-urilor din Benin, Burkina Faso, Franța, Gabon, Grecia și România, precum și secretarul general al Adunării Parlamentare a Francofoniei, dl Jacques Krabal...mai mult»

Participarea CES România la reuniunea "Next Generation EU"Marți, 25 ianuarie 2022, a avut loc în format hibrid o reuniune organizată de Consiliul Național al Economiei și al Muncii (CNEL) din Italia, în parteneriat cu Grupul privind Semestrul European, intitulată "Next Generation EU". Reuniunea s-a concentrat asupra implementării Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență în statele membre ale UE și asupra rolului efectiv al CES-urilor naționale și al partenerilor sociali în acest proces. Au participat la discuții reprezentanți ai CES-urilor din Italia, Spania, Franța, Portugalia și România, precum și reprezentanți ai Comitetului Economic și Social European...mai mult»

Consiliul de Administrație al AICESIS 2021Camera Civică a Federației Ruse, care deține președinția Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare (AICESIS), a organizat în ziua de 15 decembrie 2021, la Moscova, în format hibrid, reuniunea Consiliului de Administrație al AICESIS...mai mult»

Interviu acordat de președintele CES dl. Bogdan SimionConsiliul Economic, Social și de Mediu (CESE) din Franța a inițiat elaborarea unui aviz pe tema construirii unei Europe a sănătății. Comisia pentru afaceri europene și internaționale din cadrul CESE a dorit să consulte și un alt consiliu economic și social european pe această temă în vederea elaborării cât mai ample a avizului. În acest sens, comisia i-a solicitat președintelui CES România, dl Bogdan Simion, să își exprime opinia asupra temei menționate răspunzând la câteva întrebări specifice în cadrul unui interviu online care s-a desfășurat pe 8 decembrie 2021 și a durat o oră și jumătate...mai mult»

Pe 7 decembrie 2021, AICESIS a organizat împreună cu Organizația Internațională a Muncii (OIM) webinarul regional cu tema "Rolul CES-IS și al instituțiilor de dialog social din Europa în redresarea în urma pandemiei de Covid-19". CES România a fost reprezentat de președintele instituției, dl Bogdan Simion, și de directoarea Direcției Relații Internaționale și Relații Publice, dna Eugenia Ștefănescu...mai mult»

Reuniunea anuală a preşedinţilor şi secretarilor generali CES 2021Consiliul Economic, Social și de Mediu (CESE) din Franța a organizat, împreună cu Comitetul Economic și Social European (CESE), Reuniunea anuală a președinților și secretarilor generali ai CES-urilor europene și ai CESE în zilele de 22 și 23 noiembrie, la Paris, în Franța...mai mult»

Comitetul Economic și Social EuropeanComitetul Economic și Social European (CESE) a organizat în zilele de 18 și 19 noiembrie 2021, la Lisabona, împreună cu Consiliul Economic și Social din Portugalia, seminarul "Conectarea în interiorul UE", cu tema "La ce fel de Europă visați? Societatea civilă și Conferința privind Viitorul Europei". Evenimentul a reunit jurnaliști, ofițeri de presă, profesori și politicieni care au discutat despre acțiuni considerate importante și necesare la nivelul UE în domeniile sănătății, economiei, justiției sociale și democrației...mai mult»

Consiliul de Administrație al AICESIS 2021În data de 27 octombrie 2021, s-au desfășurat în format hibrid reuniunea Adunării Generale (AG) și a Consiliului de Administrație (CA) ale Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare (AICESIS). Reuniunea a fost organizată de Consiliul Economic, Social, de Mediu și Cultural (CESEC) din Coasta de Fildeș la Abidjan, împreună cu AICESIS. Evenimentul a marcat sfârșitul mandatului consiliului ivorian în fruntea Asociației. CES-ul român a fost reprezentat online de dl Iacob Baciu, membru al Plenului CES și președinte de onoare al AICESIS...mai mult»Ce este CES?

Consiliul Economic şi Social este instituție publică de interes național, tripartită, autonomă, constituită în scopul realizării dialogului tripartit la nivel național dintre organizațiile patronale, organizațiile sindicale și reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale ai societății civile (Legea nr. 248/2013).

Constituţia României (revizuită în 2003) defineşte Consiliul Economic și Social (CES) ca un organ consultativ al Parlamentului și al Guvernului în domeniile de specialitate stabilite prin legea sa organică de înființare, organizare și funcționare.

Daca nu vizualizati fisierele Download Adobe AcrobatReader PDF atasate atunci click aici pentru Download Adobe Reader


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate