Fenomene economice și sociale care impun elaborarea unor noi acte normative

Consiliul Economic și Social semnalează Guvernului sau Parlamentului apariția unor fenomene economice și sociale care impun elaborarea unor noi acte normative.
Având în vedere solicitările primite, vă prezentăm adresa Consiliului Economic și Social către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii...aici.
Răspunsul primit de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii îl găsiți...aici.

Rezultatul contestației la proba scrisă

Consiliul Economic și Social vă prezintă rezultatul contestației probei scrise pentru concursul pentru ocuparea unui postul de natură contractuală de execuție, de EXPERT gradul II, 1 post vacant, din cadrul Direcției Buget-Finante Contabilitate, Serviciul Buget-Finante Contabilitate...mai mult»

Război în Ucraina:
Declarația consiliilor economice și sociale europene


10 Martie 2022


În fața invaziei brutale și nejustificate a Ucrainei de către armata rusă, noi, consiliile economice și sociale din Uniunea Europeană (UE), reprezentând diversitatea actorilor societății civile, dorim să ne exprimăm îngrijorarea majoră, indignarea profundă și sprijinul necondiționat pentru poporul ucrainean.

După eșecul încercărilor diplomatice care au avut loc până în ultimele ore premergătoare atacului, ne exprimăm consternarea urmărind imaginile care par să provină dintr-o epocă pe care o credeam apusă; coloane de tancuri care traversează orașele, civili care fug din zonele de luptă sau se refugiază pe coridoarele metroului din Kiev. Istoria se repetă și, dincolo de sunetele bocancilor și ale bombelor, se aude și frica populației - pe teren, dar și în comunitățile stabilite în afara granițelor. Nici invadarea Ucrainei și nici perspectiva răsturnării instituțiilor sale legitime nu sunt acceptabile pentru noi, ca democrații....mai mult»

War in Ukraine: Statement of the European Economic and Social Councils

Guerre en Ukraine: Déclaration des Conseils économiques et sociaux européensComunicatul de presă al Comitetului Economic și Social European
Europa nu este în siguranță dacă Ucraina nu este în siguranță și protejată

În cadrul unei dezbateri spontane inițiate de președinta CESE, Christa Schweng, în timpul sesiunii plenare din februarie, membrii Comitetului Economic și Social European au condamnat invazia nejustificată și neprovocată a Ucrainei de către Federația Rusă. Membrii CESE și-au exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean și au solicitat acțiuni ferme atât la nivelul UE, cât și la nivel național, într-un spirit de unitate în aceste momente dramatice...mai mult»

Declarație referitoare la conflictul militar din Ucraina și consecințele acestuia

Consiliul Economic și Social condamnă agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și atrage atenția că respectarea drepturilor omului și dezvoltarea economică și socială a tuturor statelor lumii sunt în mod indisolubil dependente de starea de pace, precum şi de soluţionarea conflictelor pe cale diplomatică şi cu respectarea legislaţiei internaţionale.

Declarația Consiliul Economic și Social referitoare la conflictul militar din Ucraina se poate descărca accesând link-ul următor...mai mult»

Raport de activitate 2017-2020

Raport de activitate 2017-2020Consiliul Economic și Social vă prezintă un raport privind activitățile desfășurate în perioada 2017-2020...mai mult»

PROIECTE TRANSMISE SPRE AVIZARE


AVIZE CES


Știri și evenimente din activitatea internațională a CES România

Întâlnire extraordinară a CES-urilor europene din cadrul AICESIS


Întâlnire extraordinară a CES-urilor europene din cadrul AICESIS
În data de 3 martie 2022, CES-urile europene din cadrul Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare (AICESIS) au avut o întâlnire extraordinară online, la inițiativa președintelui CESE Franța, pentru a exprima solidaritatea și sprijinul societăților civile organizate europene față de poporul ucrainean.

Din partea CES România au participat președintele Bogdan Simion și directoarea Direcției Relații Internaționale și Relații Publice, Eugenia Ștefănescu, care au vorbit despre sprijinul acordat de Guvernul român și de societatea civilă din țara noastră Ucrainei și au menționat declarația publicată de CES România care condamnă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

La finalul întâlnirii, participanții au hotărât să elaboreze împreună, până cel târziu luni seara, o declarație a CES-urilor europene membre ale AICESIS care să exprime poziția comună a acestora față de războiul din Ucraina și consecințele lui.

Foto: Thierry Beaudet, președintele CESE Franța și inițiatorul acestui eveniment

Participarea CES România la reuniunea Biroului UCESIFJoi, 10 februarie 2022, s-a desfășurat în format online reuniunea Biroului Uniunii Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare Francofone (UCESIF). Reuniunea a fost condusă de prim-vicepreședinta Uniunii, dna Marie Béatrice Levaux, reprezentanta CESE Franța, și au participat reprezentanți ai CES-urilor din Benin, Burkina Faso, Franța, Gabon, Grecia și România, precum și secretarul general al Adunării Parlamentare a Francofoniei, dl Jacques Krabal...mai mult»

Participarea CES România la reuniunea "Next Generation EU"Marți, 25 ianuarie 2022, a avut loc în format hibrid o reuniune organizată de Consiliul Național al Economiei și al Muncii (CNEL) din Italia, în parteneriat cu Grupul privind Semestrul European, intitulată "Next Generation EU". Reuniunea s-a concentrat asupra implementării Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență în statele membre ale UE și asupra rolului efectiv al CES-urilor naționale și al partenerilor sociali în acest proces. Au participat la discuții reprezentanți ai CES-urilor din Italia, Spania, Franța, Portugalia și România, precum și reprezentanți ai Comitetului Economic și Social European...mai mult»

Consiliul de Administrație al AICESIS 2021Camera Civică a Federației Ruse, care deține președinția Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare (AICESIS), a organizat în ziua de 15 decembrie 2021, la Moscova, în format hibrid, reuniunea Consiliului de Administrație al AICESIS...mai mult»

Interviu acordat de președintele CES dl. Bogdan SimionConsiliul Economic, Social și de Mediu (CESE) din Franța a inițiat elaborarea unui aviz pe tema construirii unei Europe a sănătății. Comisia pentru afaceri europene și internaționale din cadrul CESE a dorit să consulte și un alt consiliu economic și social european pe această temă în vederea elaborării cât mai ample a avizului. În acest sens, comisia i-a solicitat președintelui CES România, dl Bogdan Simion, să își exprime opinia asupra temei menționate răspunzând la câteva întrebări specifice în cadrul unui interviu online care s-a desfășurat pe 8 decembrie 2021 și a durat o oră și jumătate...mai mult»

Pe 7 decembrie 2021, AICESIS a organizat împreună cu Organizația Internațională a Muncii (OIM) webinarul regional cu tema "Rolul CES-IS și al instituțiilor de dialog social din Europa în redresarea în urma pandemiei de Covid-19". CES România a fost reprezentat de președintele instituției, dl Bogdan Simion, și de directoarea Direcției Relații Internaționale și Relații Publice, dna Eugenia Ștefănescu...mai mult»

Reuniunea anuală a preşedinţilor şi secretarilor generali CES 2021Consiliul Economic, Social și de Mediu (CESE) din Franța a organizat, împreună cu Comitetul Economic și Social European (CESE), Reuniunea anuală a președinților și secretarilor generali ai CES-urilor europene și ai CESE în zilele de 22 și 23 noiembrie, la Paris, în Franța...mai mult»

Comitetul Economic și Social EuropeanComitetul Economic și Social European (CESE) a organizat în zilele de 18 și 19 noiembrie 2021, la Lisabona, împreună cu Consiliul Economic și Social din Portugalia, seminarul "Conectarea în interiorul UE", cu tema "La ce fel de Europă visați? Societatea civilă și Conferința privind Viitorul Europei". Evenimentul a reunit jurnaliști, ofițeri de presă, profesori și politicieni care au discutat despre acțiuni considerate importante și necesare la nivelul UE în domeniile sănătății, economiei, justiției sociale și democrației...mai mult»

Consiliul de Administrație al AICESIS 2021În data de 27 octombrie 2021, s-au desfășurat în format hibrid reuniunea Adunării Generale (AG) și a Consiliului de Administrație (CA) ale Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare (AICESIS). Reuniunea a fost organizată de Consiliul Economic, Social, de Mediu și Cultural (CESEC) din Coasta de Fildeș la Abidjan, împreună cu AICESIS. Evenimentul a marcat sfârșitul mandatului consiliului ivorian în fruntea Asociației. CES-ul român a fost reprezentat online de dl Iacob Baciu, membru al Plenului CES și președinte de onoare al AICESIS...mai mult»Ce este CES?

Consiliul Economic şi Social este instituție publică de interes național, tripartită, autonomă, constituită în scopul realizării dialogului tripartit la nivel național dintre organizațiile patronale, organizațiile sindicale și reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale ai societății civile (Legea nr. 248/2013).

Constituţia României (revizuită în 2003) defineşte Consiliul Economic și Social (CES) ca un organ consultativ al Parlamentului și al Guvernului în domeniile de specialitate stabilite prin legea sa organică de înființare, organizare și funcționare.

Daca nu vizualizati fisierele Download Adobe AcrobatReader PDF atasate atunci click aici pentru Download Adobe Reader


Powered by King Systems® - Web Design | Web Solutions | Web Hosting | Identitate