Update date:

2022Annual Meeting of the Presidents and Secretaries-General of ESCs

2022Annual Meeting of the Presidents and Secretaries-General of ESCs

The Economic and Social Council from Romania organized, together with the European Economic and Social Committee (CESE), the Annual Meeting of the presidents and general secretaries of the ESCE and of the national ESCs within the EU.

Reuniunea anuală a președinților și secretarilor generali ai CESE și ai CES-urilor naționale din cadrul UE
București, 9-10 noiembrie 2022


Program eveniment [RO]

Reuniunea anuală a preşedinţilor şi secretarilor generali CES 2022
Evenimentul a avut loc la hotelul Novotel din București, Sala Paris, în zilele de miercuri, 9 noiembrie, între orele 14:30 – 18:00, și joi, 10 noiembrie, între orele 09:30 – 13:00.

Tema principală a dezbaterilor a fost Transformarea provocărilor geopolitice într-o poveste de succes a Uniunii Europene: contribuția societății civile organizate.

Reuniunea a fost prezidată de președintele CES România, dl Bogdan Simion, și de președinta CESE, dna Christa Schweng. Printre invitați s-au numărat dna Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului și coordonator strategic al Grupului de Coordonare Strategică a Asistenței Umanitare, dl Raed Arafat, secretar de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și dl Dan Drăgan, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei.

Reuniunea anuală a preşedinţilor şi secretarilor generali CES 2022
Cele trei sesiuni – Primirea și integrarea în UE a persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina, Conferința privind Viitorul Europei și Calea către o autonomie strategică deschisă a UE – s-au concentrat asupra rolului societății civile organizate (sindicate, patronate, organizații neguvernamentale) în abordarea integrării rapide a refugiaților ucraineni și în abordarea vulnerabilității și a dependenței UE, în special în privința energiei și alimentelor.

Partner