Update date:

Meeting between AICESIS President and AICESIS Permanent Representative to ECOSOC

Meeting between AICESIS President and AICESIS Permanent Representative to ECOSOC

Between August 31 and September 3, President Iacob Baciu met Ms. Hanifa Mezoui, AICESIS Permanent Representative to ECOSOC and the United Nations, and Mr. Francisco Gonzales de Leña, AICESIS Secretary-General.

Meeting between Ms. Hanifa Mezoui, AICESIS Permanent Representative to ECOSOC and the United Nations, and Mr. Iacob Baciu, President of ESC of Romania and AICESIS President
Hotel Traian – Eforie Nord, August 31 – September 3, 2018

Meeting between AICESIS President and Director-General of ILO
Întrevederea a fost solicitată de domnul Iacob Baciu, în calitatea sa de președinte al AICESIS pentru mandatul 2017-2019, iar din delegație a mai făcut parte și domnul Francisco Gonzales de Leña, secretar general al AICESIS. Au fost, de asemenea, prezenți la discuții domnul Youcef Ghellab, directorul Unității pentru dialog social și tripartism din cadrul OIM, și doamna Yuka Okumura, AICESIS, ECOSOC, Iacob Baciu, Hanifa Mezoui, Eforie Nord, Romania, 2018
Întâlnirea se înscrie în tradiția bunelor relații și a colaborării fructuoase dintre AICESIS și OIM, puse în practică pe baza unui Protocol de acord semnat între cele două instituții în anul 2012.

Președintele AICESIS și directorul general al OIM au convenit asupra continuării și actualizării acordului de cooperare, prin dezvoltarea acelor aspecte care pot determina eficientizarea cooperării dintre cele două instituții. În lunile următoare, OIM și AICESIS vor colabora în vederea revizuirii, modificării și eventual a completării acordului, astfel încât acesta să poată fi semnat de președintele AICESIS, dl Iacob Baciu, și de directorul general al OIM, dl Guy Ryder, în cadrul unui seminar AICESIS/OIM ce va fi organizat la sediul OIM din Geneva, în zilele de 23 și 24 octombrie 2018.

Desfășurarea acestui seminar a fost un alt subiect de discuție al întâlnirii de la Geneva. Seminarul se va axa pe teme legate de viitorul muncii și societatea digitală și vizează realizarea unui schimb de experiențe și de bune practici între membrii AICESIS și reprezentanți ai OIM.
Întâlnire între Președintele AICESIS și Directorul General OIM
Alte subiecte dezbătute la această întâlnire au fost invitația lansată de președintele AICESIS domnului Guy Ryder de a participa la Adunarea Generală a AICESIS ce se va desfășura la Paris, în zilele de 17 și 18 septembrie 2018, la sediul CESE din Franța, la care acesta a răspuns afirmativ, și organizarea la București a Conferinței internaționale a OIM/AICESIS, în 2019, eveniment de o importanță deosebită, întrucât, cu acest prilej, OIM va celebra și centenarul existenței sale. Conferința va include tema guvernării și a implicării factorilor sociali în viitorul muncii.

S-a convenit ca această conferință internațională să se desfășoare concomitent cu Adunarea Generală a AICESIS, care va avea loc în luna septembrie a anului 2019, la București, și care va marca încheierea președinției AICESIS deținute de CES România.

Delegația AICESIS a mai avut o întrevedere și cu domnul Moussa Oumarou, director general adjunct al OIM, în cadrul căreia s-au obținut informații utile și s-au înregistrat progrese în ce privește abordarea temelor de interes menționate mai sus. Cu această ocazie, s-au discutat posibilitățile de utilizare a cooperării OIM-AICESIS, în vederea consolidării capacităților consiliilor economice și sociale de a-și dezvolta formulele de dialog social instituționalizat.

Partner