Update date:

Meeting of those in charge of communication within the 2023 economic and social councils

Meeting of those in charge of communication within the 2023 economic and social councils

On 6 February 2023, a meeting at administrative level took place in a hybrid format, organized by the European Economic and Social Committee (EESC), which was attended by those responsible for communication within the technical secretariats of the EESC and the national ETUCs within the EU.

Întâlnire a responsabililor cu comunicarea din cadrul consiliilor economice și sociale naționale europene și din cadrului Comitetul Economic și Social European
6 februarie 2023, format hibrid


Au fost prezenți reprezentanți ai CES-urilor din Spania, Belgia, Luxemburg, Bulgaria, Grecia, Finlanda, Olanda, Franța, Italia, Portugalia. CES România a fost reprezentat online de Eugenia Ștefănescu, directorul Direcției Relații Internaționale și Relații Publice, și de Anca Simitopol, expert Relații Internaționale.

Reuniunea s-a axat asupra importanței cooperării dintre CES-urile naționale, pe de o parte, și dintre CES-urile naționale și CESE, pe de altă parte, având în vedere că acestea sunt instituții utile pentru promovarea transparenței în procesul decizional. În acest context, s-a discutat despre noua platformă comună CESLink, un instrument care contribuie la consolidarea prezenței CESE în statele membre.

În urma discuțiilor, s-a stabilit crearea a două grupuri de lucru pe următoarele teme: Impactul economic și social al tranziției duble și Modalități de consolidare a democrației participative în procesul decizional. De asemenea, s-a propus organizarea altor întâlniri dedicate prezenței CES-urilor naționale și a CESE în social media.

Partner