Update date:

Online meeting at administrative level between the EESC and the national ESCs within the EU

Online meeting at administrative level between the EESC and the national ESCs within the EU

On Monday, 27 March 2023, there was an online meeting of the European Economic and Social Committee (EESC) and national economic and social councils within the EU. The meeting is part of the pilot program of exchanges of information and best practices launched by the EESC.
Acest program, la rândul său, se înscrie în inițiativa mai vastă de relansare a CESLink – cooperarea online dintre CESE și CES-urile naționale din cadrul UE. Scopul său este consolidarea prezenței CESE în statele membre, dezvoltarea unor strategii de comunicare la nivelul CESE și al CES-urilor naționale europene și promovarea activității CESE și a rețelei de CES-uri naționale din cadrul UE.

La această întâlnire s-au discutat aspecte administrative ale organizării vizitelor bilaterale propuse să aibă loc între CESE și CES-urile naționale, pe de o parte, și ale organizării schimburilor multilaterale între CES-urile naționale, pe de altă parte, cele din urmă urmând să se desfășoare sub forma conferințelor și seminarelor.

CES-ul român a fost reprezentat de Eugenia Ștefănescu, directorul Direcției Relații Internaționale și Relații Publice, și de Anca Simitopol, expert în cadrul Direcției Relații Internaționale și Relații Publice.

Partner