Update date:

Participation of ESC Romania at UCESIF și AICESIS 2018

Participation of ESC Romania at UCESIF și AICESIS 2018

A delegation of the Economic and Social Council of Romania, led by Mr. Iacob Baciu, President, and formed of Messrs. Dragoș Mihalache, Vice-President, Liviu Apostoiu, Vice-President, Radu Minea, Member of the Bureau, Mihai Dragoș, ESC Member, and Ms. Eugenia Ștefănescu, Head of the International Relations Department, participated in the UCESIF Bureau, the AICESIS Board and the AICESIS workshop, held on 7, 8 and 9 March 2018, in Abidjan, at the headquarters of the Economic, Social, Environmental and Cultural Council of the Ivory Coast. The delegation was accompanied by Mr. Adrian Marin, AICESIS General Rapporteur.

Participation of the ESC of Romania
UCESIF and AICESIS President
in The UCESIF Bureau – 7 March 2018
The AICESIS Board – 8 March 2018
The AICESIS workshop on exchange of experiences – 9 March 2018
jointly organized by UCESIF, respectively AICESIS, and CESEC of the Ivory Coast in Abidjan


Scrisoare de mulțumire Guineea
Scrisoare de mulțumire Benin
Scrisoare de mulțumire Coasta de Azur

BIROUL UCESIF
7 martie 2018

Adunarea Generală UCESIF
Lucrările Biroului UCESIF au fost deschise de președintele CESEC, domnul Charles Koffi DIBY, discursul său fiind urmat de cel al președintelui UCESIF, domnul Iacob Baciu.

În intervențiile lor, ambii președinți și-au exprimat speranța și încrederea că lucrările se vor desfășura în condiții excelente și au mulțumit celor prezenți pentru participare și pentru interesul manifestat față de realizarea obiectivelor trasate de Birou. Dl Baciu și-a exprimat, de asemenea, recunoștința pentru admirabila organizare a evenimentului și pentru ospitalitatea cu care au fost întâmpinați oaspeții.

Consiliul Economic, Social și de Mediu (CESE) din Franța, care îndeplinește și atribuțiile Secretariatului General al UCESIF, a fost reprezentat de doamna Marie-Béatrice Leveaux, membră a CESE Franța și raportor pentru Francofonie, și domnul Philippe Bon, secretarul general al Uniunii.

Subiectele tratate au fost: implementarea foii de parcurs, pregătirea următoarei Adunări Generale, aspectele financiare ale Uniunii, comunicări diverse.

Reuniunea Biroului UCESIF din 7 martie 2018 s-a încheiat cu alocuțiunile președinților CESEC și UCESIF.

AICESIS
CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE
8 martie 2018

În ziua de 8 martie 2018, a avut loc la Sediul CESEC din Abidjan primul Consiliu de Administrație al AICESIS sub președinția CES România.
Adunarea Generală AICESIS
Lucrările au fost deschise printr-o ceremonie în cadrul căreia au luat cuvântul președintele CESEC din Coasta de Fildeș, domnul Charles Koffi Diby, și președintele AICESIS, domnul Iacob Baciu.

După adoptarea Ordinii de zi, președintele Iacob Baciu a preluat conducerea lucrărilor Consiliului de Administrație. Domnia sa a făcut o prezentare generală a temelor aduse în discuție, iar secretarul general al AICESIS, domnul Francisco Gonzales de Lena, a expus detaliile specifice fiecărei teme. Au urmat intervenții, comentarii, întrebări, răspunsuri și completări din partea tuturor celor prezenți la reuniune.
Adunarea Generală AICESIS
Subiectele discutate pe parcursul Consiliului de Administrație au fot următoarele: foaia de parcurs a președinției, situația financiară a AICESIS, schimburile de experiențe, viitorul și Statutul AICESIS, parteneriatul cu Organizația Internațională a Muncii și cu ECOSOC ONU, crearea de noi CES-uri și dezvoltarea AICESIS, comunicarea internă a AICESIS, diverse. Consiliul de Administrație s-a încheiat cu discursul președintelui AICESIS.

AICESIS
GRUP DE LUCRU
9 martie 2018

Adunarea Generală AICESIS
Reuniunea AICESIS de la Abidjan a continuat, în ziua de 9 martie 2018, cu un Grup de lucru care s-a axat pe exemple de bune practici legate de tema principală a președinției actuale a AICESIS, și anume „Revoluția digitală și efectele sale asupra viitorului omenirii”. Grupul de lucru a fost deschis de președinții CESEC și AICESIS, iar apoi a urmat discursul domnului Bruno Nabagué KONE, ministrul Comunicațiilor, Economiei Digitale și Poștei și purtător de cuvânt al Guvernului Republicii Coasta de Fildeș, apreciat pentru profesionalism și viziune.

Raportorul general al AICESIS, dl Adrian Marin, a prezentat și a analizat tema principală de lucru, expunerea sa fiind, de asemenea, apreciată pentru bună documentare și coerență, și suscitând dezbateri constructive în rândul membrilor AICESIS prezenți.

Grupul de lucru a cuprins patru sesiuni de discuții conduse de câte un moderator. Temele acestora au fost următoarele:
1) Revoluția digitală: efectele sale asupra viitorului muncii și a muncii decente – moderator doamna Veronique TIMMERHUIS, secretar general al SER din Olanda;
2) Revoluția digitală, guvernanță și rolul partenerilor sociali – moderator doamna Carole COUVERT, vicepreședintă a CESE din Franța;
3) Revoluția digitală: cum sunt posibile protejarea drepturilor și asigurarea securității – moderator doamna Rabiatou SERAH DIALLO, președinta CES-ului din Guineea;
4) Revoluția digitală și impactul său asupra inegalităților sociale și economice – moderator doamna Martine COFFIE STUDER, membră a CESEC din Coasta de Fildeș.

Sesiunile de lucru au identificat oportunități și provocări aduse de revoluția digitală în următoarele domenii: viitorul muncii, guvernanță, rolul partenerilor sociali, drepturi și securitate, combaterea inegalităților legate de sectorul digital.

Partner