Date de modification:

CES Roumanie au Bureau et à l`Assemblée Générale élective de l`UCESIF 2022

CES Roumanie au Bureau et à l`Assemblée Générale élective de l`UCESIF 2022

Le Conseil Economique, Social et Environnemental (CESE) de France a organisé, les 13 et 14 juillet 2022, à Paris, le premier Bureau et la première Assemblée Générale de l`Union des Conseils Economiques et Sociaux de la Francophonie (UCESIF) avec participation physique, après la deux ans de la pandémie de Covid-19.

Participarea CES România la Biroul și Adunarea Generală electivă ale UCESIF
13 iulie 2022, Paris - FranțaAdunarea Generală a fost una electivă, întrucât, cu această ocazie, președinția Uniunii a fost preluată de CESE din Franța prin președintele său, domnul Thierry Beaudet, pentru o perioadă de trei ani.

De asemenea, domnul Adrien Labaune, consilier pe probleme internaționale al CESE Franța, a fost ales în funcția de secretar general al Uniunii.

Consiliul Economic și Social din România a fost reales în funcția de vicepreședinte în cadrul Biroului Uniunii, alături de CES-urile din Benin, Coasta de Fildeș, Mali, Mauritania și Gabon.

La acest eveniment, CES România a fost reprezentat de domnul Bogdan Simion, președinte, și de doamna Eugenia Ștefănescu, director Direcția relații internaționale și relații publice.

Din păcate, CES-ul din Guineea, care a deținut președinția Uniunii în mandatul 2019-2022 și președinta acestuia, doamna Hadja Rabiatou Serah Diallo, nu au putut fi prezenți pentru a putea să predea oficial președinția, întrucât, în urma loviturii de stat din Guineea din septembrie 2021, instituția a fost dizolvată.

Astfel, prim-vicepreședinta UCESIF pentru mandatul 2019-2022, doamna Marie Béatrice Levaux, fostă membră a Consiliului Economic, Social și de Mediu din Franța, a prezentat raportul președinției guineeze și a înlocuit-o pe fosta președintă a UCESIF la Adunarea Generală de predare a președinției.

Președintele CES România a fost invitat să participe la defilarea organizată cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze din ziua de 14 iulie.

Partenaire