Date de modification:

Focus group organisé en ligne par le Comité économique et social européen 2023

Focus group organisé en ligne par le Comité économique et social européen 2023

Le lundi 3 avril 2023, le Comité économique et social européen (CESE) a organisé un groupe de discussion administratif en ligne, auquel ont participé le Conseil économique et social du Portugal et le Conseil économique et social de Roumanie. Le CESE a organisé une série de groupes de discussion de ce type entre le 27 février et le 7 avril, dans le but d`aider le CESE à améliorer son image.
[RO] Focus-grupurile fac parte din efortul mai amplu al comitetului, inițiat recent, de creștere a vizibilității sale, de îmbunătățire a comunicării și de consolidare a prezenței sale în statele membre. În cadrul focus-grupurilor, CESE și-a propus să asculte comunitatea partenerilor săi – în special consiliile economice și sociale naționale din cadrul UE – pentru a afla cum este perceput în teritoriu și, pe termen lung, pentru a se putea defini mai bine și a dezvolta strategii de comunicare mai bune în viitor, având în vedere că această definire include colaborarea cu rețeaua de CES-uri naționale și o parte semnificativă a colaborării o reprezintă cea la nivel administrativ.

Fiind un schimb restrâns de perspective între colegi, discuțiile din cadrul focus-grupului au oferit, de asemenea, participanților din partea CES-urilor naționale prilejul de a învăța din experiența celorlalți și din experiența CESE și de a discuta despre provocări comune întâmpinate de CESE și de consiliile naționale.

CES România a fost reprezentat la acest focus-grup de Anca Simitopol, expert în cadrul Direcției Relații Internaționale și Relații Publice.

Partenaire