Date de modification:

La réunion annuelle des présidents et secrétaires généraux des conseils économiques et sociaux 2020

La réunion annuelle des présidents et secrétaires généraux des conseils économiques et sociaux 2020

La réunion annuelle des présidents et secrétaires généraux des Conseils économiques et sociaux de l`UE et du Comité économique et social européen, organisée par la CESE, s`est déroulée en ligne de 09h00 à 18h30 le 9 septembre 2020. Union européenne et le CESE France.

Reuniunea anuală a președinților și secretarilor generali ai CES-urilor naționale din cadrul UE și ai CESE
Videoconferință, 9 septembrie 2020


[RO] Tema reuniunii a fost „Provocările întâmpinate de democrația participativă contemporană într-o Europă în curs de reconstrucție: o primă contribuție a consiliilor economice și sociale și a instituțiilor similare la Conferința despre Viitorul Europei”.

CES România a fost reprezentat de secretarul general și de directorul Direcției de Relații Internaționale și Relații Publice. Dezbaterile s-au axat asupra crizei generate de actuala pandemie și asupra amenințărilor acesteia la adresa rezistenței societăților, a economiilor, a sistemelor de sănătate și a instituțiilor europene.

În urma evenimentului, CES-urile europene și CESE au adoptat o serie de concluzii comune în care și-au exprimat dorința de a coopera cu guvernele și parlamentele naționale din cadrul UE în scopul protejării sănătății, siguranței și bunăstării populației europene.

Partenaire