Date de modification:

Rencontre entre le président de l`AICESIS et le représentant de l`AICESIS à l`ECOSOC

Rencontre entre le président de l`AICESIS et le représentant de l`AICESIS à l`ECOSOC

Entre le 31 août et le 3 septembre, le président Iacob Baciu a rencontré Mme Hanifa Mezoui, représentante permanente de l`AICESIS auprès de l`ECOSOC et des Nations Unies, et M. Francisco Gonzales de Leña, secrétaire général de l`AICESIS.

Întâlnirea dintre Hanifa Mezoui, reprezentantă permanentă a AICESIS la ECOSOC,
și Iacob Baciu, președintele CES România și președinte AICESIS
Hotel Traian – Eforie Nord, 31 august – 3 septembrie 2018

Întâlnirea a avut loc la Hotelul Traian din Eforie Nord. La discuții au mai participat doamna Eugenia Ștefănescu, director al Direcției Relații Internaționale CES, și domnii Adrian Marin, raportor pentru AICESIS, și Radu Minea, membru al BEx – CES.

Discuțiile s-au concentrat asupra continuării și îmbunătățirii relației dintre AICESIS și ECOSOC, în contextul noii președinții AICESIS asigurate în prezent de către CES România.

A fost analizată, în primul rând, posibilitatea elaborării unui memorandum de colaborare în care să figureze principiile de bază ale colaborării între cele două organizații, pe baza unui program al participării AICESIS la evenimentele ECOSOC pentru perioada 2019-2020. Această colaborare are în vedere crearea unor inițiative de îmbunătățire a cooperării dintre cele două instituții, posibilitatea ca AICESIS să beneficieze de participarea la următoarele reuniuni ale ECOSOC, în vederea stabilirii unor contacte care ar putea să aprofundeze această cooperare etc.

În afara discuțiilor legate de relația AICESIS-ECOSOC, la întâlnirea de la Eforie au fost discutate și completate și documentele pe care Secretariatul AICESIS le-a pregătit în vederea Adunării Generale și a Consiliului de Administrație ale AICESIS ce vor avea loc la Paris, la sediul CESE Franța, în zilele de 17 și 18 septembrie 2018.

Partenaire