Date de modification:

Réunion des responsables de la communication au sein des conseils économiques et sociaux 2023

Réunion des responsables de la communication au sein des conseils économiques et sociaux 2023

Le 6 février 2023, une réunion au niveau administratif a eu lieu dans un format hybride, organisée par le Comité économique et social européen (CESE), à laquelle ont participé les responsables de la communication au sein des secrétariats techniques du CESE et des CES nationales au sein du UE.

Întâlnire a responsabililor cu comunicarea din cadrul consiliilor economice și sociale naționale europene și din cadrului Comitetul Economic și Social European
6 februarie 2023, format hibrid


Au fost prezenți reprezentanți ai CES-urilor din Spania, Belgia, Luxemburg, Bulgaria, Grecia, Finlanda, Olanda, Franța, Italia, Portugalia. CES România a fost reprezentat online de Eugenia Ștefănescu, directorul Direcției Relații Internaționale și Relații Publice, și de Anca Simitopol, expert Relații Internaționale.

Reuniunea s-a axat asupra importanței cooperării dintre CES-urile naționale, pe de o parte, și dintre CES-urile naționale și CESE, pe de altă parte, având în vedere că acestea sunt instituții utile pentru promovarea transparenței în procesul decizional. În acest context, s-a discutat despre noua platformă comună CESLink, un instrument care contribuie la consolidarea prezenței CESE în statele membre.

În urma discuțiilor, s-a stabilit crearea a două grupuri de lucru pe următoarele teme: Impactul economic și social al tranziției duble și Modalități de consolidare a democrației participative în procesul decizional. De asemenea, s-a propus organizarea altor întâlniri dedicate prezenței CES-urilor naționale și a CESE în social media.

Partenaire