Date de modification:

Réunion en ligne au niveau administratif entre le CESE et les CES nationaux au sein de l`UE

Réunion en ligne au niveau administratif entre le CESE et les CES nationaux au sein de l`UE

Le lundi 27 mars 2023, s`est tenue une réunion en ligne du Comité économique et social européen (CESE) et des conseils économiques et sociaux nationaux au sein de l`UE. La réunion s`inscrit dans le cadre du programme pilote d`échanges d`informations et de bonnes pratiques lancé par le CESE.
Acest program, la rândul său, se înscrie în inițiativa mai vastă de relansare a CESLink – cooperarea online dintre CESE și CES-urile naționale din cadrul UE. Scopul său este consolidarea prezenței CESE în statele membre, dezvoltarea unor strategii de comunicare la nivelul CESE și al CES-urilor naționale europene și promovarea activității CESE și a rețelei de CES-uri naționale din cadrul UE.

La această întâlnire s-au discutat aspecte administrative ale organizării vizitelor bilaterale propuse să aibă loc între CESE și CES-urile naționale, pe de o parte, și ale organizării schimburilor multilaterale între CES-urile naționale, pe de altă parte, cele din urmă urmând să se desfășoare sub forma conferințelor și seminarelor.

CES-ul român a fost reprezentat de Eugenia Ștefănescu, directorul Direcției Relații Internaționale și Relații Publice, și de Anca Simitopol, expert în cadrul Direcției Relații Internaționale și Relații Publice.

Partenaire