Séminaire du CESE Connecter l`UE

Le Comité économique et social européen (CESE) a organisé le séminaire « Connecter l`UE » les 23 et 24 novembre 2023 à Bratislava, en collaboration avec le Conseil économique et social de Slovaquie.

Participarea CES România la Seminarul CESE „Conectarea UE”
Bratislava, Slovacia
23-24 noiembrie 2023

Seminarul CESE Conectarea UE
Evenimentul, care s-a desfășurat la sediul Autorității Europene a Muncii din Bratislava, a avut tema „Alegerile europene 2024: de ce să votăm?”, reunind jurnaliști, ofițeri de presă, analiști politici, profesori și reprezentanți ai instituțiilor UE care au discutat despre importanța alegerilor, în general, și a alegerilor europarlamentare din anul 2024, în particular.

Seminarul a fost alcătuit din trei sesiuni: Dezinformarea și cum să-i supraviețuim la „Cupa mondială a alegerilor” din 2024; Societatea civilă și alegerile: câștigarea inimilor și a minților alegătorilor europeni; Lansare pentru viitor: cum să mobilizăm tinerii în jurul alegerilor.

Președintele CESE, Oliver Röpke, a vorbit în sesiunea de deschidere a evenimentului și a spus că alegerile europarlamentare din 2024 vor fi un test pe care Uniunea Europeană nu își permite să îl pice. În acest sens, a atras atenția asupra diverselor probleme socio-economice din UE, cum ar fi faptul că 40 de milioane de europeni alocă 40% din buget pentru cheltuielile gospodăriilor.

Cele trei sesiuni au avut în comun discuțiile despre strategiile europene și naționale pentru a atrage participarea cetățenilor la alegerile europarlamentare din 6-9 iunie 2024.

CES România a fost reprezentat de Anca Simitopol, expert în cadrul Direcției Relații Internaționale și Relații Publice.

Partenaire