Date de modification:

Visite de travail de M. Francisco Gonzáles de Leña en Roumanie

Visite de travail de M. Francisco Gonzáles de Leña en Roumanie

Entre le 31 août et le 2 septembre 2017, M. Francisco Gonzáles de Leña, actuel secrétaire général de l`AICESIS, a effectué une visite de travail informelle en Roumanie pour rencontrer M. Iacob Baciu, président de CES Romania, pour lui parler concernant la candidature de CES Romania et son président pour la présidence de l`AICESIS pour le mandat de 2017-2019.

Visite de travail en Roumanie de M. Francisco Gonzáles de Lena, secrétaire général de l`Association internationale des Conseils économiques et sociaux et institutions similaires (AICESIS)
Eforie Nord - Hôtel Traian, 31 août - 2 septembre 2017

Având în vedere că domnul președinte Iacob Baciu se afla la Eforie Nord, unde participa la Congresul Confederației Sindicatelor Democratice din România, al cărei președinte este, întâlnirea s-a desfășurat în localitatea Eforie Nord, la Hotelul Traian.

La discuții au participat, în afară de domnii Iacob Baciu și Francisco Gonzáles de Leña, domnul Radu Minea, membru al CES, și doamna Eugenia Ștefănescu, directoarea Direcției de Relații Internaționale.

Discuțiile purtate pe parcursul celor trei zile s-au referit la participarea delegației CES România la reuniunile AICESIS (Reuniune internațională, Adunare Generală și 2 Consilii de Administrație) ce urmau să aibă loc în Republica Dominicană, la Santo Domingo, în zilele de 6,7 și 8 septembrie 2017.

Având în vedere că această participare implica preluarea de către CES România a președinției Asociației, la încheierea mandatului CES-ului din Republica Dominicană, erau necesare precizări și detalii referitoare la această importantă și onorantă sarcină ce urma să îi revină instituției noastre.

Astfel, la întâlnirea de la Eforie Nord, s-au dezbătut aspecte organizatorice și de fond privind preluarea președinției AICESIS de către CES România, s-au fost făcute sugestii și precizări, au avut loc schimburi de opinii asupra agendei evenimentului, conținutului discursului de învestitură, temei principale de lucru, asupra foii de parcurs AICESIS și modalității de implicare a CES-ului din România în dezvoltarea, consolidarea și viitorul Asociației.

Partenaire