Adunarea Generală a UCESIF 2019

Delegația CES România, alcătuită din domnul Iacob Baciu, președinte CES și președinte UCESIF, doamna Elena-Cătălina Surcel, vicepreședintă, domnul Radu Minea, membru CES și reprezentantul președintelui în cadrul UCESIF, și doamna Eugenia Ștefănescu, director al Direcției Relații Internaționale și Relații Publice, a participat, în perioada 19-20 martie 2019, la evenimentele organizate de CESE din Franța, cu ocazia Zilei Francofoniei, și la Adunarea Generală Extraordinară a UCESIF.

Participarea CES România la evenimentele organizate de CESE Franța cu ocazia Zilei Francofoniei, precum și la Adunarea Generală Extraordinară a UCESIF,
în zilele de 19 și 20 martie 2019,
la sediul CESE din Paris

Declarația de la Paris (RO)

Adunarea Generală a UCESIF 2019
În ziua de 19 martie, dl Michaël Cristophe, secretar general al UCESIF, și dl Radu Minea, reprezentant personal al președintelui UCESIF, s-au întâlnit la sediul OIF cu dl Nicolas Groper, directorul de cabinet al doamnei Louise Mushikiwabo, secretar general al OIF.

În ziua de 20 martie 2019 a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a UCESIF la sediul CESE Franța. La reuniune au fost prezente 14 delegații din: Benin, Burkina Faso, Camerun, Coasta de Fildeș, Franța, Gabon, Guineea, Grecia, Mali, Maroc, Monaco, Niger, Republica Democrată Congo și România. Președintele CESE Franța, dl Patrick Bernasconi, a deschis lucrările, după care s-au prezentat mesajele invitaților, dl Jacques Krabal, secretar general al Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), și dl Georges Nakseu-Nguefang, director pentru Afaceri Politice și Guvernare din cadrul OIF.

Adunarea Generală a UCESIF 2019
Un punct important pe ordinea de zi l-a constituit prezentarea noului site internet al UCESIF (https://ucesif.fr/), care este funcțional, iar delegațiile prezente, membre UCESIF, au fost rugate să contribuie la îmbunătățirea și îmbogățirea lui cu informații de interes.

În a doua parte a zilei, CESE din Franța a fost gazda unui eveniment cultural desfășurat în onoarea Zilei Francofoniei, la care au fost invitați să participe membrii delegației CES România, precum și ES Domnul Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța. Cu această ocazie s-au prezentat mesajele Ambasadei Armeniei la Paris, ale dlui Patrick Bernasconi, ale dlui Adama Ouane, Administrator OIF, și ale dlui ambasador Luca Niculescu.

S-a decis ca următoarea Adunare Generală a UCESIF să fie organizată de consiliul economic și social care în prezent ocupă funcția de prim-vicepreședinte, în conformitate cu articolul 3.8 din Regulamentul de organizare și funcționare al UCESIF. Această responsabilitate va reveni CES-ului din Guineea, a cărui președintă este doamna Rabiatou Sérah Diallo.

Parteneri