AICESIS

Consiliul Economic şi Social din România este membru fondator al Asociaţiei Internaţionale a Consiliilor Economice şi Sociale şi Instituţiilor Similare (AICESIS) şi este membru al Consiliului de administraţie. Asociaţia a fost creată în anul 1999, la Reuniunea Consiliilor Economice şi Sociale din întreaga lume, ce a avut loc la Port Louis.

Obiectivul AICESIS este favorizarea promovării dialogului şi a schimburilor dintre membrii săi, cu respectarea deplină a independenţei acestora. Funcţionarea AICESIS este asigurată de Adunarea Generală Anuală, Consiliul de Administraţie şi Secretariatul General. Din doi în doi ani, odată cu lucrările Adunării Generale, se desfăşoară Reuniunea Internaţională a Consiliilor Economice şi Sociale şi Instituţiilor Similare.

AICESIS

Scrisoarea președintei CESE către AICESIS

Președintele CES România, dl Iacob Baciu, și-a încheiat mandatul prezidențial de doi ani în fruntea AICESIS în data de 9 octombrie 2019, cu ocazia Adunării Generale de la București din 9-10 octombrie. Președintele Iacob Baciu a fost ales președinte de onoare al Asociației … mai mult

Mai multe despre AICESIS


Asociaţia colaborează cu Comitetul Economic şi Social European, Uniunea Consiliilor Economice şi Sociale din Africa, Asociaţia MERCOSUR, precum şi cu organizaţii şi instituţii internaţionale – Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite, Organizaţia Mondială a Comerţului, Organizaţia Internaţională a Muncii.


Conferința OIM AICESIS OKE
Domnul Iacob Baciu a participat în calitate de președinte al AICESIS la conferința internațională organizată de Organizația Internațională a Muncii, AICESIS și Consiliul Economic și Social din Grecia la Atena în zilele de 23 și 24 noiembrie 2017 … mai mult

Parteneri