Biroul UCESIF 2021

În data de 2 martie 2021, între orele 14.00 și 18.00, s-a desfășurat online reuniunea Biroului UCESIF. Reuniunea a fost condusă de președinta Uniunii și președinta CES-ului din Guineea, dna Sérah Rabiatou Diallo, și de secretarul general al UCESIF, dl Michaël Christophe.
Din partea CES România au participat dl Iacob Baciu, președinte de onoare al UCESIF, care l-a reprezentat aici pe președintele actual al consiliului român, și dna Eugenia Ștefănescu, director al Direcției Relații Internaționale și Relații Publice.

Un punct important al discuțiilor l-au reprezentat propunerile de actualizare a Statutului și a Regulamentului Intern ale Uniunii, iar dl Baciu și-a prezentat, alături de alți participanți, punctul de vedere.

S-a discutat, de asemenea, despre tema de lucru și stadiul implementării foii de parcurs ale președinției guineene, despre al 18-lea Summit al Francofoniei prevăzut să se desfășoare la Djerba, în Tunisia, în noiembrie 2021, despre rezoluția adoptată de CESE Franța pe 12 ianuarie 2021, „Construirea Francofoniei contemporane împreună cu cerățenii”, și despre modalitățile de colaborare dintre UCESIF și Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), în acest sens fiind invitat dl Jacques Krabal, secretar general parlamentar al APF.

Parteneri