Data modificării:

CES România la Biroul și Adunarea Generală electivă ale UCESIF 2022

CES România la Biroul și Adunarea Generală electivă ale UCESIF 2022

Consiliul Economic Social și de Mediu (CESE) din Franța a organizat, în zilele de 13 și 14 iulie 2022, la Paris, primul Birou și prima Adunare Generală a Uniunii Consiliilor Economice și Sociale Francofone (UCESIF) cu participare fizică, după cei doi ani ai pandemiei de Covid-19.

Participarea CES România la Biroul și Adunarea Generală electivă ale UCESIF
13 iulie 2022, Paris - FranțaAdunarea Generală a fost una electivă, întrucât, cu această ocazie, președinția Uniunii a fost preluată de CESE din Franța prin președintele său, domnul Thierry Beaudet, pentru o perioadă de trei ani.

De asemenea, domnul Adrien Labaune, consilier pe probleme internaționale al CESE Franța, a fost ales în funcția de secretar general al Uniunii.

Consiliul Economic și Social din România a fost reales în funcția de vicepreședinte în cadrul Biroului Uniunii, alături de CES-urile din Benin, Coasta de Fildeș, Mali, Mauritania și Gabon.

La acest eveniment, CES România a fost reprezentat de domnul Bogdan Simion, președinte, și de doamna Eugenia Ștefănescu, director Direcția relații internaționale și relații publice.

Din păcate, CES-ul din Guineea, care a deținut președinția Uniunii în mandatul 2019-2022 și președinta acestuia, doamna Hadja Rabiatou Serah Diallo, nu au putut fi prezenți pentru a putea să predea oficial președinția, întrucât, în urma loviturii de stat din Guineea din septembrie 2021, instituția a fost dizolvată.

Astfel, prim-vicepreședinta UCESIF pentru mandatul 2019-2022, doamna Marie Béatrice Levaux, fostă membră a Consiliului Economic, Social și de Mediu din Franța, a prezentat raportul președinției guineeze și a înlocuit-o pe fosta președintă a UCESIF la Adunarea Generală de predare a președinției.

Președintele CES România a fost invitat să participe la defilarea organizată cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze din ziua de 14 iulie.

Parteneri