CES România la webinarul regional AICESIS-OIM

Pe 7 decembrie 2021, AICESIS a organizat împreună cu Organizația Internațională a Muncii (OIM) webinarul regional cu tema „Rolul CES-IS și al instituțiilor de dialog social din Europa în redresarea în urma pandemiei de Covid-19”. CES România a fost reprezentat de președintele instituției, dl Bogdan Simion, și de directoarea Direcției Relații Internaționale și Relații Publice, dna Eugenia Ștefănescu.

Participarea CES România la webinarul regional AICESIS-OIM
„Rolul CES-IS și al instituțiilor de dialog social din Europa în redresarea în urma pandemiei de Covid-19”
7 decembrie 2021

Webinarul a fost deschis de dna Lidia Miheeva, președinta Camerei Civice a Federației Ruse și președinta AICESIS pentru mandatul 2021-2023. Șeful Unității de Dialog Social și Tripartism din cadrul OIM, dl Youcef Ghellab, a făcut o prezentare generală a impactului pandemiei de Covid-19 asupra lumii muncii, așa cum a fost evaluat acesta de OIM. Astfel, printre efectele pandemiei se numără dificultăți ale lanțurilor de aprovizionare, falimente, căderea unor segmente din populația lumii în sărăcie extremă, în anul 2020 înregistrându-se o pierdere a venitului din muncă la nivel mondial de 3,5 trilioane de dolari, ceea ce înseamnă o scădere de 10,7% în raport cu anul 2019. Din perspectiva OIM, redresarea centrată pe oameni, care să urmărească justiția socială pentru toți și munca decentă, trebuie să fie obiectivul urgent al guvernelor, iar dialogul social la nivel național și internațional este central în acest sens, a concluzionat dl Youcef Ghellab. Au avut, de asemenea, intervenții reprezentanți ai CES-urilor din Grecia, Italia și Spania, care au vorbit despre Mecanismul de Redresare și Reziliență în contextele specifice ale țărilor lor.

Înregistrarea webinarului poate fi urmărită pe site-ul AICESIS: https://aicesis.com/evenements/webinaire-aicesis-region-europe-7-decembre-2021

Parteneri