Data modificării:

Reuniunea anuală a preşedinţilor şi secretarilor generali CES 2020

Reuniunea anuală a preşedinţilor şi secretarilor generali CES 2020

În data de 9 septembrie 2020, între orele 14:00 și 18:30, a avut loc în mediul online Reuniunea anuală a președinților și secretarilor generali ai consiliilor economice și sociale din cadrul UE și ai Comitetului Economic și Social European, organizată de CES-ul european și CESE Franța.

Reuniunea anuală a președinților și secretarilor generali ai CES-urilor naționale din cadrul UE și ai CESE
Videoconferință, 9 septembrie 2020


Tema reuniunii a fost „Provocările întâmpinate de democrația participativă contemporană într-o Europă în curs de reconstrucție: o primă contribuție a consiliilor economice și sociale și a instituțiilor similare la Conferința despre Viitorul Europei”.

CES România a fost reprezentat de secretarul general și de directorul Direcției de Relații Internaționale și Relații Publice. Dezbaterile s-au axat asupra crizei generate de actuala pandemie și asupra amenințărilor acesteia la adresa rezistenței societăților, a economiilor, a sistemelor de sănătate și a instituțiilor europene.

În urma evenimentului, CES-urile europene și CESE au adoptat o serie de concluzii comune în care și-au exprimat dorința de a coopera cu guvernele și parlamentele naționale din cadrul UE în scopul protejării sănătății, siguranței și bunăstării populației europene.

Parteneri