Vizita Delegației de Prietenie din provincia Guangdong

O delegație a Comitetului Conferinţei Politice Consultative a Poporului Chinez (CCPCPC) din provincia Guangdong, alcătuită din 6 persoane și condusă de președintele CCPCPC, a vizitat România în perioada 4-6 iunie 2019, la invitația Consiliului Economic și Social (CES) din România, și a avut întâlniri cu reprezentanți ai CES, cu reprezentanți ai mediului de afaceri român și ai comunității chineze din București.
Delegația a fost întâmpinată la aeroportul Henri Coandă marți, 4 iunie, de o delegație a CES România care a efectuat o vizită în China, inclusiv la CCPCPC Guangdong, în luna noiembrie a anului trecut, condusă de președintele CES România, totodată președinte AICESIS.

În după-amiaza aceleiași zile, consiliul român a organizat o scurtă vizită la Palatul Parlamentului, urmată de o întâlnire oficială între cele două delegații, unde s-au discutat chestiuni sociale și economice, în vederea apropierii dintre provincia Guangdong și România.

În ziua de 6 iunie 2019, delegația chineză a vizitat Muzeul Național de Istorie a României, după care a fost condusă la Aeroportul Henri Coandă, în vederea decolării către Sofia, Bulgaria.

Parteneri