Update date:

Congratulatory letter to the new President of the CES, Mr. Bogdan Simion

Mass Media

Congratulatory letter to the new President of the CES, Mr. Bogdan Simion

Congratulatory letter to the new President of the CES, Mr. Bogdan Simion addressed by the President of the European Economic and Social Committee Christa Schweng

Stimate Domnule Simion,


Am fost foarte încântată să aflu de alegerea dumneavoastră ca președinte al Consiliului Economic și Social din România în data de 18 ianuarie 2021. Aș vrea să vă transmit felicitări călduroase și vă doresc mult succes în fața provocărilor care urmează.

Uniunea Europeană trece printr-una dintre cele mai dificile perioade din istoria ei, cu o criză de sănătate pe scară largă ce are efecte negative enorme atât asupra economiei, cât și asupra sistemelor sociale europene. Va trebui să depunem toate eforturile pentru a depăși această criză fără precedent și, în acest context, rolul tuturor consiliilor economice și sociale va fi deosebit de important pentru a revigora afacerile și ocuparea forței de muncă în Uniune.

Salutăm – și suntem încântați de – cooperarea foarte fructuoasă și constructivă pe care o avem cu CES România. Într-un moment în care Uniunea Europeană se confruntă cu astfel de provocări majore, Comitetul Economic și Social European, în calitate de singur reprezentant instituțional al organizațiilor societății civile la nivel european, vă stă la dispoziție pentru a vă sprijini în dialogul cu cetățenii și pentru a vă ajuta să aduceți opiniile lor la nivel european.

Vă doresc mult succes în mandatul de președinte, care va fi plin de provocări, dar și de perspective bune pentru organizațiile societății civile și CES România, și sper să ne întâlnim în curând.


Cu stimă,
Christa Schweng

Partner