Data modificării:

Președinție AICESIS

Președinție AICESIS

Președinția AICESIS alternează la fiecare doi ani între continente, fiind preluată prin rotație de președintele unui consiliu economic și social membru. Fiecărei instituții care deține președinția asociației îi revine responsabilitatea organizării unei reuniuni a Adunării Generale – de obicei, la sfârșit de mandat.

AICESIS 2017-2019

În ziua de 27 septembrie 2019, Secretariatul AICESIS a transmis tuturor membrilor Asociației următoarele mesaje:

Stimați colegi,
Vă transmitem spre informare următorul document: „PREȘEDINȚIA AICESIS ÎN PERIOADA SEPTEMBRIE 2017 – OCTOMBRIE 2019”.
Acest document va fi dezbătut și supus aprobării în cadrul Adunării Generale AICESIS, eveniment ce va avea loc la București, în România, în perioada 9-10 octombrie 2019.
La reuniunea AG de la București veți primi cele două documente pe suport de hârtie.
Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim la București.

Cu deosebită stimă,
Secretariatul AICESIS

Stimați colegi,
Vă transmitem spre informare următorul document: „IMPACTUL REVOLUȚIEI DIGITALE ASUPRA VIITORULUI OMENIRII”.
Acest document va fi dezbătut și supus aprobării în cadrul Adunării Generale AICESIS, eveniment ce va avea loc la București, în România, în perioada 9-10 octombrie 2019.
La reuniunea AG de la București veți primi cele două documente pe suport de hârtie.
Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim la București.

Cu deosebită stimă,
Secretariatul AICESIS

CES România deține președinția AICESIS pentru mandatul 2017-2019

Actualul Preşedinte al AICESIS este domnul Dl. Iacob BACIU, Preşedinte al Consiliului Economic și Social România. Secretarul general al Asociaţiei este Dl. Francisco GONZALEZ DE LENA.

CES România deține președinția UCESIF

CES România a preluat președinția UCESIF cu prilejul reuniunii Adunării Generale a Uniunii Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare ale statelor și guvernelor membre ale Francofoniei, care s-a desfășurat la București, la sediul CES, în data de 8 decembrie 2017.

Conferința OIM AICESIS OKEDomnul Iacob Baciu a participat în calitate de președinte al AICESIS la conferința internațională organizată de Organizația Internațională a Muncii, AICESIS și Consiliul Economic și Social din Grecia la Atena în zilele de 23 și 24 noiembrie 2017 … mai mult

Notă referitoare la activitatea președintelui AICESIS, Dl Iacob Baciu, președintele CES România

După învestirea sa în funcția de președinte al AICESIS în data de 7 septembrie 2017, la Santo Domingo, dl Iacob Baciu, președintele CES România, a primit scrisori de felicitare din partea președinților unor consilii economice și sociale care nu au putut fi reprezentate la reuniunea AICESIS din Republica Dominicană, și anume din partea președintelui CES din Liban, dl Roger Nasnas, a președintelui CES din Republica Centrafricană, dl Alfred Tainga Poloko, a președintelui CESE din Coasta de Fildeș, dl Charles Koffi Diby, și a președintelui Consiliului Național Trilateral Economic și Social al Ucrainei, totodată și vice-prim-ministru al Ucrainei, dl Pavlo Rozenko. În scrisorile lor de felicitare, președinții acestor CES-uri și-au manifestat entuziasmul față de tema principală de lucru a AICESIS, propusă de președintele Baciu, precum și dorința de a stabili o întrevedere cu dl Baciu pentru a discuta posibile linii de cooperare între instituțiile lor și CES-ul român, în contextul temei de lucru principale și al altor teme secundare dezbătute în cadrul AICESIS. Dl Baciu a răspuns fiecărui președinte, încercând să stabilească de comun acord posibile date de întâlnire.

Dl Baciu a primit deja la sediul CES România vizita unei delegații a consiliului din Republica Centrafricană, alcătuite din domnii Alfred Taïnga Poloko, președinte, Nicolas Tiangaye, fost prim-ministru al RCA, și Clément De-Boutet M`bamba, raportor general. Delegația centrafricană a ținut să își exprime hotărârea de a implica instituția reprezentată în toate activitățile AICESIS și dorința de a consolida cooperarea dintre consiliile centrafrican și român.

De asemenea, deoarece apreciază importanța deosebită a colaborării dintre Comitetului Economic și Social European și AICESIS, președintele Baciu i-a trimis o scrisoare președintelui Georges Dassis, în care și-a exprimat dorința de a stabili o întâlnire la Bruxelles pentru a discuta despre cooperarea dintre cele două organizații.

Pe plan intern, președintele Baciu a trimis scrisori de informare cu privire la noua sa funcție în fruntea AICESIS către autoritățile române: președinția țării, Guvern, ministere, cele două camere ale Parlamentului, comisii parlamentare, Agenția Națională de Integritate, Avocatul Poporului, Banca Națională, Consiliul Legislativ, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea Constituțională, Curtea de Conturi, și către confederațiile sindicale. De asemenea, președintele CES România a trimis scrisori de informare președintelui Comisiei Europene, dl Jean-Claude Juncker, președintelui Parlamentului European, dl Antonio Tajani, precum și europarlamentarilor români. Dl Baciu a anexat acestor scrisori o scurtă prezentare a AICESIS, precum și discursul său inaugural, în care explică alegerea temei principale de lucru a Asociației, și, de asemenea, a invitat reprezentanții instituțiilor române și europene să sprijine desfășurarea activităților AICESIS. Drept urmare, domnia sa a primit numeroase scrisori de felicitare din partea reprezentanților instituțiilor menționate, care au apreciat în mod deosebit tema de lucru aleasă pentru AICESIS și și-au exprimat entuziasmul și disponibilitatea de a sprijini lucrările Asociației. Mai multe detalii în acest sens pot fi obținute consultând site-ul www.ces.ro.

CORESPONDENȚĂ PREȘEDINTE CES ROMÂNIA - AICESIS

Parteneri